Mbokani met veel ambitie vertrokken naar Kiev

VRIJDAG, 28 JUNI 2013, 10:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een dag later dan voorzien nam Dieumerci Mbokani gisteren afscheid van Brussel. Dat Oekraïne en niet Engeland de bestemming was, vond hij niet erg. "Ik speel liever bij Kiev voor de prijzen dan in Engeland tegen de degradatie."


Op 14 juli begint de Oekraïnse competitie, maar door interlandverplichtingen mocht Mbokani later aansluiten bij zijn ploegmaats. Normaal vertrok hij woensdag, maar omdat alle pagina's in zijn paspoort volgestempeld waren, liep zijn reis een dag vertraging op. In de hal van Zaventem sprak de Congolees met Het Nieuwsblad.

"Beter doen dan Shevchenko

Mbokani vertelde met veel zin naar Kiev te vertrekken. De club heeft torenhoge ambities en hij wil die graag mee helpen waarmaken. Dat hij dit jaar geen Champions League speelt, vindt hij niet erg. "We kunnen ver komen in de Europa League", zo gelooft Mbokani. Ook het nieuwe stadion dat plaats biedt aan 70.000 mensen maakte indruk op Mbokani.

Bij Kiev wacht de spits de zware taak om icoon Andrei Shevchenko op te volgen. Die scoorde 83 goals in 171 matchen. "Maar ik wil beter doen", aldus Dieu, die nog niets van zijn zelfvertrouwen verloren heeft. Hij spreekt immers de ambitie uit om volgend seizoen bij de eerste tien te eindigen in de verkiezing van de Afrikaanse Gouden Bal.

"Familie komt na geboorte van Bradley"

Mbokani is ervan overtuigd dat dit avontuur geen flop wordt zoals bij Monaco en Wolfsburg. Met Nigeriaan Lukman Haruna speelt bij Dinamo een vriend van hem en die stelde hem gerust. Mbokani bezocht de stad al twee keer en had een goed gevoel. Van racisme heeft hij geen schrik.

Mbokani reist samen met zijn vrouw Marlène naar Kiev, maar zij zal over twee weken terugkeren naar België. In augustus moet ze bevallen van een zoontje Bradley. "Daarna trekken we met het hele gezin naar Kiev", zegt Marlène. Jess, drie jaar oude zoontje van het koppel, zal er naar een Engelstalige school gaan en volgend seizoen bij Dinamo beginnen voetballen.

Dinamo heeft alvast alles gedaan opdat de familie Mbokani zich zou thuisvoelen. Ze krijgen een villa met zwembad en persoonlijke lijfwacht, chauffeur, huishoudster, kinderoppas en tolk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.