Hull wil zes miljoen euro betalen voor Mboyo

DONDERDAG, 27 JUNI 2013, 09:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De onderhandelingen tussen Anderlecht en Gent over een transfer van Ilombé Mboyo zitten volgens Het Laatste Nieuws muurvast. Waar Anderlecht niet verder wil gaan dan 3,5 miljoen euro, biedt het Engelse Hull er zes.


Met Mboyo heeft Anderlecht al enige tijd een persoonlijk akkoord. Tijdens de eerste gesprekken tussen de clubs stelde Gent dat het vijf miljoen euro wil voor Mboyo. Anderlecht vond dit te veel en bood Molins, Canesin en De Sutter aan als ruilmateriaal. De eerste twee hoefde Gent niet, maar De Sutter interesseerde hen wel.

Daarop nam Gent contact op met het management van De Sutter, maar daar kreeg het te horen dat de spits al een persoonlijk akkoord heeft met een andere club: Club Brugge. Daarop trok Gent terug naar de onderhandelingstafel en eiste het vijf miljoen euro cash. Herman Van Holsbeeck houdt echter vast aan zijn bod van 3,5 miljoen euro.

Hull en Swansea

Gent weet zich in een sterke onderhandelingspositie want ook twee clubs uit de Premier League willen Mboyo aantrekken. Vorige week bood Hull City vier miljoen euro, maar dit bod werd door Gent afgewezen. Maandag legde Gent zelf terug contact met Hull en het kreeg te horen dat het zijn bod wil optrekken tot zes miljoen euro. Gent verwacht vandaag de fax die dit bevestigt.

Anderlecht heeft weet van deze situatie en wacht af. Dat doet ook Swansea. De club uit Wales, die eerder naast Romelu Lukaku en Michy Batshuayi greep, denkt ook aan Mboyo.

Mboyo twijfelt

Het wachten heeft Mboyo intussen doen twijfelen. Aanvankelijk droeg Anderlecht zijn voorkeur weg, maar het vooruitzicht om elke week een topmatch te spelen in de Premier League heeft hem doen nadenken.

Intussen probeert de spits zijn relatie met Gent goed te houden. Volgens Het Laatste Nieuws was hij dinsdag echt te zien om medische testen af te leggen, maar haalt hij deze vandaag in en trekt hij ook mee op stage. Tenzij zijn transfer daarvoor wordt afgerond.



anderlecht-online forum