Dendoncker: "Alles op het voetbal zetten"

DONDERDAG, 27 JUNI 2013, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Leander Dendoncker krijgt de komende weken de kans zijn plaatsje af te dwingen bij de A-kern. "Mijn doel dit seizoen is om selecties af te dwingen en soms op de bank te zitten. Speelminuten halen zou natuurlijk geweldig zijn."


Helemaal nieuw is de A-kern niet voor Dendoncker. In januari mocht hij mee op winterstage en in de bekerwedstrijd tegen Gent zat hij door de afwezigheid van Biglia op de bank. "Maar dit is een nieuwe stap", zo zegt hij. "Ik ben nog jong. Natuurlijk wil ik speelminuten halen, maar ik heb nog tijd. Dus ik ga gewoon hard werken en zien wat de toekomst brengt.”

Zijn schoolcarrière zet de 18-jarige middenvelder wel even op pauze. "Mijn eerste doel was een diploma halen en dat is me gelukt. Dit seizoen zet ik alles op het voetbal. Mislukt het, kan ik nog altijd mijn studies oppikken. Ik ga wel een cursus Spaans volgend komend jaar."

Dendoncker is niet de enige jongere die zich tijdens de voorbereiding mag bewijzen. "Deze club heeft een heel goede jeugdwerking. We hebben dit seizoen in vele jeugdreeksen prijzen gehaald. Dat er nu vijf nieuwelingen bijkomen is een nieuw sterk signaal naar de jeugdwerking toe."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.