Anderlecht hervat met beperkte groep

MAANDAG, 24 JUNI 2013, 10:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Straks om 18 uur blaast John van den Brom verzamelen voor de eerste training van het nieuwe seizoen. Paars-wit zal hervatten met een beperkte groep. Tal van internationals genieten nog van hun vakantie en er zijn geen nieuwkomers.


Praet, Heylen, Bruno, Lukaku, Kaminski, Gillet, Nuytinck, Kljestan en Najar speelden na het seizoen nog interlandvoetbal en hoeven zich nog niet te melden. Acheampong is momenteel nog actief op het WK voor U20 in Turkije. Ook Fede Vico, de enige nieuwkomer tot nog toe, is er straks niet bij. Hij speelde begin juni het EK voor U20. Hij zal pas op 4 juli zijn opwachting maken.

Cheikhou Kouyaté werd na het seizoen geopereerd aan zijn darmen en krijgt ook een weekje extra vakantie. Lucas Biglia maakt deze week werk van zijn transfer naar Lazio Roma en zal er ook niet zijn.

Milan Jovanovic en Marcin Wasilewski hebben nog een nieuwe club gevonden en mogen van Anderlecht hun conditie op pijl houden. Jovanovic liet al verstaan niet in te gaan op dit aanbod, of Wasilewski dit wel doet, is nog niet bekend.

Wel van de partij straks zijn onder meer Matias Suarez, Anthony Vanden Borre en Ronald Vargas. Ook Demy de Zeeuw, wiens huurcontract nog loopt tot 30 juni, traint mee. Vanuit de jeugd maken Met Oswal Alvarez (18), Nabil Jaadi (17), Leander Dendoncker (17), Youri Tielemans (16) en Samy Bourard (17) hun opwachting.

Zullen er normaal zijn: Proto, Kaminski, Roef, Heylen, ­Deschacht, Mbemba, Vanden Borre, Canesin, Dendoncker, ­Vargas, De Zeeuw, Bourard, Tielemans, Jaadi, Armenteros, De Sutter, Suarez, Cyriac en Alvarez.

De training vindt plaats in het Constant Vanden Stock-Stadion en begint om 18.00 uur. Publiek is welkom.



anderlecht-online forum