Analyse van de paars-witte transferzomer

MAANDAG, 24 JUNI 2013, 00:34 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck had aangekondigd dat er Anderlecht een drukke transferzomer te wachten stond. Nu het transfercircus zich in alle hevigheid op gang lijkt te trekken, geven wij u met plezier een voorlopige stand van zaken.


Marcin Wasilewski, Milan Jovanovic, Sasha Iakovenko, Dieumerci Mbokani, Denis Odoi en Behrang Safari hebben het Astridpark reeds verlaten. Voor Lucas Biglia lijkt dat enkel nog een kwestie van tijd. Bovendien zal er ook nog een leger aan overbodige spelers gedumpt worden.

Anthony Vanden Borre en Demy De Zeeuw blijven dan (hoogstwaarschijnlijk) wel weer bij Anderlecht. Die eerste tekende onlangs een contractverlenging en met Spartak Moskou is een akkoord over een nieuwe uitleenbeurt van de Nederlander dichtbij.

binnenland

Anderlecht speurde de afgelopen weken voornamelijk op de binnenlandse markt naar nieuwe spelers. Batshuayi, Vainqueur, Mpoku, Bacca, Delaplace, Mokulu, Mboyo en Hazard waren maar enkele namen die de afgelopen weken aan Anderlecht werden gekoppeld.

Toch lijkt de kans klein dat er veel spelers uit de eigen competitie zullen overstappen naar de landskampioen. Duchâtelet beseft dat hij het zich na het ontslag van Rednic en zijn fiscale stunt niet kan permitteren om een speler te verkopen aan de aardsrivaal. Bacca en Mokulu bleken dan weer regelrechte kwakkels en Delaplace tekende een contract bij het Franse Lille.

Mboyo en Hazard lijken de enige spelers die ook daadwerkelijk in aanmerking komen voor een overstap naar het Astridpark. De spits met Congolese roots lijkt de ideale opvolger voor Mbokani. De kans lijkt echter klein dat Anderlecht een bedrag van boven de vier miljoen euro op tafel zal leggen voor de tweevoudige Belgische international. Om Thorgan Hazard binnen te halen moet Anderlecht dan weer de degens kruisen met Zulte Waregem en Racing Genk.

buitenland

Voor het overige lijken de versterkingen buiten de landsgrenzen te moeten worden gezocht. Met Fede Vico trok Anderlecht al een Spanjaard aan en als het van hen afhangt vervoegt Jonathan Dos Santos weldra de Spaanstalige compagnie van het paars-witte bataljon. Eerder was er al interesse voor Vicente Iborra van Levante -een optie die wellicht achter de hand wordt gehouden voor het geval dat Dos Santos onhaalbaar blijkt- en Ivan Alejo.

Daarnaast werd in het verleden met onder andere Kali, Elliasson, Salah, Buenaño, Cavallaro, Otoo, Pinto, Halilovic en Bulthuis al een internationaal gezelschap aan Anderlecht gelinkt.

Het staat vast dat Anderlecht nog een nieuwe verdediger zal gaan halen na het vertrek van Odoi en Safari en de onzekerheid omtrent Kouyaté. Indien ook De Sutter Anderlecht zou verlaten, komt er zeker nog een tweede nieuwe spits.

Een transferperiode is een tijd vol onzekerheid, maar wat wel vaststaat is dat het boeiende weken zullen worden. De redactie van Anderlecht-online hoopt jullie de komende maanden dan ook door deze transferperiode te mogen begeleiden.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.