Hoeveel geld leveren vertrekkers op?

ZATERDAG, 22 JUNI 2013, 10:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Dieumerci Mbokani, Behrang Safari en Denis Odoi rondde Anderlecht gisteren drie uitgaande transfers af. De bedragen die hiermee gemoeid zijn, werden niet bekend gemaakt. Dit neemt niet weg dat de kranten wel met cijfers komen.


Dinamo Kiev zou volgens Het Nieuwsblad een kleine tien miljoen euro betalen voor Mbokani. Slechts de helft van dit bedrag zou voor Anderlecht zijn, de rest is voor zijn ex-club Monaco (20 procent) en enkele makelaars. Mbokani zou in Oekraïne 2,4 miljoen euro per jaar opstrijken.

Ook La Dernière Heure spreekt over vijf miljoen euro voor Anderlecht. Gazet van Antwerpen heeft rooskleurigere cijfers voor Anderlecht. Ook zij maken melding van van een globale transfersom van tien miljoen euro, maar deze krant beweert dat Anderlecht hier netto acht miljoen van opstrijkt.

Het Belang van Limburg beweert dat Basel één miljoen euro betaald heeft om Safari terug te halen. Twee jaar geleden ruilde hij de Zwitserse club transfervrij voor Anderlecht.

Tot slot is er nog de transfer van Odoi. Le Soir schrijft dat Lokeren 800.000 euro betaalde voor de Belgische verdediger.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.