"Mboyo traint harder dan Mbokani"

VRIJDAG, 21 JUNI 2013, 12:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ilombé Mboyo is nog steeds de meest geciteerde naam om Dieumerci Mbokani te vervangen. Maar is de Gent-spits wel materiaal voor Anderlecht? Het Nieuwsblad vroeg het aan drie coaches die met hem samenwerkten.


Manu Ferrera werkt momenteel met Mboyo samen bij Gent, waar hij assistent-coach is. Hij wijst erop dat Mboyo vorig seizoen één doelpunt meer scoorde dan Mbokani. "Bovendien is scoren bij Gent is moeilijker dan bij Anderlecht", zo zegt hij. Volgens Ferrera kan Mboyo ook meer zelf acties opzetten, daar waar Mbokani meer afhankelijk is van zijn ploegmaats.

Oud-Anderlecht-speler Yves Vanderhaeghe trainde Mboyo bij zijn vorige club, KV Kortrijk. Hij vindt Mboyo technisch beter dan Mbokani en Benteke. "Hij heeft meer acties in huis", aldus Vanderhaeghe, die er ook op wijst dat Mboyo zich veel in het spel laat betrekken en de bal diep in het veld gaat zoeken. Ook fysiek staat hij meer dan zijn mannetje. Daarom ziet Vanderhaeghe hem perfect passen in de Premier League.

Ferrera en Vanderhaeghe prijzen ook het arbeidsethos van Mboyo. Terwijl Mbokani al eens een training overslaat of wat loom oogt, zet Mboyo zich steeds ten volle in. Volgens Vanderhaeghe voert hij zelfs de kleinste loopoefening tot in de puntjes uit. "Hij traint harder dan Mbokani", zegt Ferrera, die ook aanstipt dat Mboyo prima in de groep ligt bij Gent.

Wie wel wat twijfels heeft, is Stéphane Demol, die Mboyo onder zijn hoede had bij Charleroi. Demol wijst erop dat het niet eenvoudig is om de Anderlecht-aanval te dragen en steeds op te boksen tegen meerdere verdedigers. Hiervoor moet Mboyo nog leper en steviger worden, klinkt het. Demol wijst wel op de goede mentaliteit van Mboyo. Na zijn veroordeling in een zedenzaak is hij helemaal op het goede pad terecht gekomen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.