Hoeveel verdient Anderlecht aan Mbokani?

DONDERDAG, 20 JUNI 2013, 08:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De onderhandelingen over een transfer van Dieumerci Mbokani werden gisteren in Monaco verder gezet en naderen hun ontknoping. Volgens Het Nieuwsblad zal Anderlecht water bij de wijn doen. "De transfer is voor 90 procent rond."


Monaco is de woonplaats van Christophe Henrotay, één van Mbokani's makelaars, en ook de club waar de spits speelde voor hij naar Anderlecht kwam. Bij Mbokani's transfer naar paars-wit bedong het een percentage op de doorverkoop van de speler. Volgens Het Laatste Nieuws gaat het om 20 procent. Ook een Oostenrijkse makelaar die door Dinamo Kiev is ingeschakeld zou mee langs de kassa passeren.

Het Laatste Nieuws schrijft dat Anderlecht iets minder dan acht miljoen euro zou overhouden aan het vertrek van Mbokani, maar Het Nieuwsblad betwijfelt dit. Volgens deze krant vindt Kiev dit veel geld voor een speler die nog maar één jaar onder contract ligt en proberen de Oekraïners Anderlecht te overtuigen vrede te nemen met vijf miljoen euro. De totale transferprijs zou dan iets minder dan tien miljoen euro bedragen. De kans dat Anderlecht hiermee instemt, is klein, maar de uitkomst zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen.

Mbokani zelf heeft intussen zijn handtekening gezet onder een contract voor vier seizoenen. Dinamo heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen al hervat, maar omdat hij tot afgelopen weekend nog actief was met Congo, mag Mbokani later inpikken. Nog tot eind juni kan hij genieten van een korte vakantie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.