Daf had geen contract bij Anderlecht

WOENSDAG, 19 JUNI 2013, 09:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Senegalees Mohamed Daf speelt sinds deze week bij Charleroi. De Carolo's namen hem rechtstreeks over van de Cneps-academie in Dakar. De voorbije maanden speelde Daf bij Anderlecht, maar paars-wit had zijn optie niet gelicht.


Het is Charleroi-bestuurder Pierre-Yves Hendrickx die dit vertelt in La Dernière Heure en Sudpresse. "Daf is bij ons aangekomen samen met Jamal Thiaré. Omdat we hen niet allebei konden laten meetrainen, hebben we Daf naar Anderlecht laten gaan", aldus Hendrickx.

"We zijn hem daar blijven volgen met de gedachte hem op een dag terug te halen. Anderlecht lichtte zijn optie echter niet en dus hebben wij hem nu kunnen kopen van zijn Senegalese academie. Daf heeft getekend voor drie jaar met twee bijkomende seizoenen in optie."

Daf: "Klaar om titularis te zijn"

Charleroi ziet Daf als de vervanger van zijn landgenoot Cristophe Diandy, die na een uitleenbeurt door Anderlecht niet terugkeert naar het Zwarte Land. "Diandy et Thiaré hebben al veel goeds verteld over deze club", zegt Daf in Sudpresse. "Ik ben geen nummer zes zoals Diandy, maar eerder een nummer acht. De opbouw is mijn sterkste punt. Qua snelheid en kopspel moet ik verbeteren."

"Maar ik ben klaar om meteen titularis te zijn", klinkt het vastbesloten. "Ik had dinsdag een gesprek met de trainer en hij verwacht dat ik hard werk om mijn plaats op te eisen." Tijdens het toernooi in Viareggio maakte Daf indruk op AC Milan. "Ze hebben me zelfs een contract aangeboden", zo vertelt hij. "Maar ik wilde in België blijven en daar eerst doorbreken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.