Van Holsbeeck: "Een jaar van wederopbouw"

VRIJDAG, 14 JUNI 2013, 19:21 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck sprak met Sporza niet alleen over Fede Vico maar ook over het vertrek van enkele belangrijke pionnen en de opbouw van de ploeg naar volgend seizoen toe. Zo komen er nog zeker drie of vier sterkhouders.


Drie à vier sterkhouders naar Anderlecht halen

Fede Vico is de eerste echte aanwinst van Anderlecht tijdens deze transferperiode maar zeker niet de laatste. "Ik ben vooral bezig met de dossiers van spelers die we willen verkopen. Allemaal heel moeilijke dossiers waar er veel centen mee gemoeid zijn. Eenmaal de spelers verkocht zijn gaan we er voor zorgen om een drie à vier sterkhouders naar Anderlecht te halen", zegt Van Holsbeeck.

"Het voordeel is dat we met de Champions League pas in september aan de bak moeten. We gaan dus onze tijd nemen, we weten wie we willen. Spijtig zijn het voor het ogenblik nog allemaal dure jongens."

Biglia en Mbokani

"De dossiers van Mbokani en Biglia zijn op dit moment de twee moeilijkste dossiers. Ik verwacht daar nieuws maar of dat binnenkort is dat hangt in feite niet van mij af. De clubs weten wat Anderlecht wil en we gaan daar ook niet meer van afwijken."

Een jaar van wederopbouw

Denkt Anderlecht aan een overgangsjaar nu het de kaart wil trekken van de jeugd en toch heel wat basisspelers ziet vertrekken? "Je moet eerlijk zijn. Wanneer je op het einde van en cyclus komt waar spelers zoals Biglia, Jovanovic, Mbokani, Wasilewski vertrekken, mensen die toch jaren het mooie weer hebben gemaakt bij Anderlecht, dat dit nu het jaar zal zijn van wederopbouw."

"Maar op Anderlecht mag die wederopbouw niet te lang duren want dan roert iedereen hier zich. Ik weet dat de supporters als jaren wachten op jeugdspelers vanuit de opleiding. Ik hoop dat ze ons een beetje tijd geven om die jongens de kans te geven om door te groeien en dan ben ik er van overtuigd dat we met Anderlecht nog heel veel mooie dingen zullen meemaken."



anderlecht-online forum