Transfer Mbokani: 'Akkoord met Kiev'

WOENSDAG, 12 JUNI 2013, 07:52 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens verschillende media zou Dieumerci Mbokani een akkoord bereikt hebben met Dinamo Kiev. De speler was twee dagen in de Oekraïense stad om er medische testen af te leggen. Hij kan er een contract tekenen voor drie jaar.


Zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws pakken uit met nieuws over Mbokani. Ze weten dat de Congolees slaagde voor zijn medische tests.

Anderlecht: 8 miljoen euro netto

Volgens Het Nieuwsblad is er nog niets getekend omdat er nog geen akkoord is bereikt over zijn loon. Het Laatste Nieuws beweert van wel en dat Mbokani zijn handtekening wel al plaatste onder een principeovereenkomst voor drie seizoenen. Mbokani wilde aanvankelijk drie miljoen euro netto verdienen, terwijl Kiev maar tot twee wilde gaan. Gisteren vonden beide partijen elkaar toch.

Het Laatste Nieuws weet ook dat Kiev tussen de twaalf en dertien miljoen euro zal betalen voor Mbokani. Hiervan gaat er acht miljoen naar Anderlecht. De overige euro's gaan naar Mbokani's oud-club Monaco en drie managers. De krant verwacht dat ook de deal met Anderlecht eerstdaags wordt afgerond.

Graf zoontje vaak bezoeken

Aanvankelijk had Mbokani zijn zinnen gezet op een transfer naar Engeland omdat hij dan gemakkelijk het graf van zijn zoontje David in Brussel zou kunnen bezoeken. Maar ook vanuit Kiev zou dit geen probleem zijn. Volgens Mbokani's manager Fabio Baglio is bij de onderhandelingen opgenomen dat Mbokani vaak naar Brussel mag komen om David te bezoeken. Ook Mbokani's familie zou in België blijven.

De Congolese spits trekt nu terug naar Congo en sluit zich aan bij het nationale team. Hij speelt met Congo tegen Kameroen en daarna tegen Togo.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.