Stadiondossier wordt politiek steekspel

MAANDAG, 10 JUNI 2013, 15:43 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Er is de laatste dagen weer heel wat te doen rond het nieuwe nationale voetbalstadion. De Brusselse regering is het er over eens dat dit stadion op Parking C van de Heizel moet komen maar dat zal zonder atletiekpiste zijn.


Vlaams minister-president Kris Peeters is met dat laatste niet gelukkig en wil niet dat het stadion enkel gebruikt wordt voor wedstrijden van de Rode Duivels. Peeters is voorstander van een breder voetbalaanbod en van de organisatie van de memorial Van Damme in datzelfde stadion. Het terrein is eigendom van de Stad Brussel, maar ligt op grondgebied van Grimbergen, bijgevolg is het Vlaamse Gewest bevoegd voor de aflevering van de nodige vergunningen.

De voormalige schepen van Sport van de Stad Brussel Bertin Mampaka, vraagt zich af waarom het stadion niet in Brussel kan gebouwd worden en op het grondgebied van Vlaanderen komt (parking C ligt in Grimbergen, nvdr.). Ook hij wil een atletiekpiste en pleit voor gesprekken met Anderlecht.

Het lijkt er op dat ook dit stadiondossier nog niet direct zal afgehandeld zijn en weer uitdraait op een politiek steekspel tussen verschillende partijen en de zovele regeringen die België rijk is.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.