HVH: "Nog jongeren als Bruno en Praet"

ZONDAG, 9 JUNI 2013, 18:51 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Sport/Voetbalmagazine kon Herman Van Holsbeeck strikken voor een interview en dit in het kader van zijn 10-jarig managerschap bij Anderlecht. Hierin benadrukte hij nogmaals dat Anderlecht volop de kaart van de jeugd zal trekken.


Nog jongeren als Bruno en Praet
"We hebben verschillende grote talenten onder ons maar de laatste jaren hebben we hieraan te weinig aandacht gespendeerd. Dit seizoen hebben we verrast met verschillende jongeren. Maar ik verzeker je, er zijn er nog als Bruno en Praet", aldus de manager. "Komend seizoen zal Van den Brom zijn kwaliteiten tonen. Overal waar hij was heeft hij getoond dat hij met een zeer jonge ploeg resultaten kan behalen."

Jongeren goed begeleiden
"We hebben Steven Defour niet bij ons gehad omdat we weigerden te betalen voor de bus zodat hij naar de training kon komen. Dat zal nu niet meer gebeuren. We moeten investeren in de jeugd. Wanneer we jongeren opnemen in de kern moeten we die goed begeleiden. Dat is wat ik noem 'post-formation'. Zonder dat zijn ze niet voorbereid en stopt hun ontwikkeling. Het volstaat niet om ze te laten meetrainen met de eerste ploeg, er moet een vervolg zijn ...."



anderlecht-online forum