Manager Mbokani: "Kiev is beter dan Hull"

ZONDAG, 9 JUNI 2013, 10:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het lijkt er steeds meer dat Dieumerci Mbokani toch naar Dinamo Kiev zal gaan. In de Concentra-kranten probeert zijn manager Kiev als een aantrekkelijke club voor te stellen. "Binnenkort hoort die competitie bij de Europese top."


Fabio Baglio noemt Kiev een "niet te verwaarlozen piste" en bevestigt dat de onderhandelingen bezig zijn. Mbokani's manager ziet naar eigen zeggen geen enkele reden om niet naar Oekraïne te gaan.

Mbokani had enkele weken geleden nochtans gezegd dat oost-Europa hem niet aansprak omdat hij snel bij het graf van zijn zoontje in Brussel wilde kunnen zijn. Baglio wijst nu op de actuele transportmiddelen waarmee je van overal snel in Brussel bent.

Topcompetitie

Dat Dinamo Kiev slechts Europa League speelt en Anderlecht Champions League, is volgens Baglio ook geen punt. Hij zegt dat veel mensen de Oekraïnse competitie onderschatten. Hij voorspelt dat deze over enkele jaren bij de beste van Europa zal behoren.

Mbokani gaf steeds de voorkeur aan Engeland, maar veel concrete interesse kwam er nog niet. Neo-eersteklasser Hull deed wel al een bod. Volgens Baglio is sportief gezien Kiev dan een betere keuze. Geld zou trouwens geen drijfveer zijn.

Mooie stad

Het bezoek van Baglio en Mbokani aan Kiev heeft alvast indruk gemaakt. Het duo was onder de indruk van de professionele clubleiding, prima infrastructuur, getalenteerde spelersgroep en pracht van de stad. "Het verhaal van Dinamo spreekt Dieu zeer aan", zo besluit Baglio. Kiev heeft ook steile ambities en wil weer de nummer één van Oekraïne worden

Mbokani was er vrijdag alvast niet bij toen Congo tegen Libië speelde. We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat zijn transferstory hier voor iets tussen zit.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.