Anderlecht wil Mpenza als begeleider Mboyo

DONDERDAG, 6 JUNI 2013, 08:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het is Anderlecht menens in de strijd om Ilombé Mboyo. Als de Gent-spits zou komen, wil Anderlecht alles doen opdat hij zo goed mogelijk zou presteren. Het wil hem een speciale begeleider aanbieden en polste hiervoor Mbo Mpenza.


Uit ervaring weet Anderlecht dat sommige spelers naast het veld meer begeleiding nodig hebben dan anderen. Romelu Lukaku werd van erg nabij gevolgd in verband met zijn schoolprestaties. Het feit dat Dieumerci Mbokani het zo goed deed in het Astridpark, komt ook door een persoonlijke begeleiding. Mpenza, die ook Anthony Vanden Borre opvolgt, lijkt de geknipte kandidaat om zich over Mboyo te ontfermen.

Gent: "Bepalen zelf welke spelers we in ruil willen"

Gent-manager Michel Louwagie zegt intussen dat Anderlecht zich nog niet gemeld heeft. Hij wil ook niet zeggen hoeveel Mboyo moet kosten. "Als ik lees dat Mbokani twaalf ­miljoen euro moet kosten, vraag ik mij af hoeveel Mboyo waard is", zo zegt hij.

Louwagie benadrukt ook dat hij geen bij Anderlecht overbodige spelers in ruil wil. Hij wil zelf kunnen aangeven wie hij wil. "Anderlecht moet ons dat niet zeggen", zo besluit hij.



anderlecht-online forum