Van Holsbeeck: 10 jaar manager

DINSDAG, 4 JUNI 2013, 17:59 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

15 juni 2003, Herman Van Holsbeeck wordt aangesteld als nieuwe manager van paars-wit. Nu bijna 10 jaar later had Sport/Voetbalmagazine een openhartig gesprek met de manager.


Herman Van Holsbeeck kwam over van Lierse waar hij van 1999 tot 2003 commercieel manager was. Daarvoor was hij aan de slag bij RWDM als secretaris en later als algemeen manager.

Het eerste dossier dat de kersverse manager bij Anderlecht in handen kreeg was dat van Aruna Dindane. De speler wou weg, maar de club wou hem niet voor een appel en een ei laten gaan. Van Holsbeeck heeft toen prompt een ticket richting Ivoorkust geboekt en samen met enkele contacten het probleem Dindane van de baan geholpen. Zo heeft hij het respect gewonnen van heel wat personen in het Constant Vanden Stock-stadion.

Van wijlen Constant Vanden Stock heeft Van Holsbeeck enkele goede tips meegekregen. Zo onder meer: "Blijft wie ge zijt, probeer geen typetje te spelen."

Over John van den Brom zegt de manager dat de Nederlander iets speciaals heeft. Van Holsbeeck is van mening dat een trainer meer moet zijn dan enkel een trainer, hij moet ook een people manager zijn. En dat heeft Van den Brom volgens Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.