Het afscheid van Milan Jovanovic: het verhaal

DINSDAG, 4 JUNI 2013, 09:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Laatste Nieuws pakt vandaag uit met het verhaal achter het vertrek van Milan Jovanovic. Blijkt dat hij liet weten dat hij wilde vertrekken en Anderlecht hem dit zelf wilde laten bekend maken. Tot hij van gedacht veranderde.


Maandag 13 mei, deel 1

Een dag na de 1-2-zege in Genk stapt Jovanovic het bureau van Herman Van Holsbeeck binnen. De Serviër heeft de hele partij op de bank gezeten en kondigt aan dat hij de club wil verlaten. "Ik kan voor niemand nog goed doen, de druk wordt te groot voor mij", zo luidt zijn boodschap. Na het gesprek belt Jovanovic zijn manager, die zijn oren niet kan geloven. Hij vraagt of Jova's vrouw ervan weet, wat niet het geval is.

Intussen brengt Van Holsbeeck coach John van den Brom op de hoogte. Beiden zijn opgelucht met Jova's beslissing: Van den Brom heeft in zijn evaluatie immers aangegeven niet meer door te willen met de Serviër. Ook het bestuur staat unaniem achter deze keuze.

Van Holsbeeck licht vervolgens voorzitter Roger Vanden Stock in. Hij stelt echter voor Jovanovic een afscheid te gunnen het huis waardig. Van Holsbeeck zal naar buitenuit blijven verkondigen dat Jovanovic kan verlengen en zo vermijden dat hij publiekelijk geschoffeerd wordt. Intussen wacht men af tot Jovanovic zelf bekend maakt dat hij zal vertrekken.

Maandag 13 mei, deel 2

Jovanovic komt thuis en deelt zijn vrouw zijn beslissing mee. Zij is hier niet gelukkig mee: ze is graag in België en heeft hier vriendinnen. Jova neemt zijn vrouw mee naar Brussel om iets te gaan drinken en te praten. Een nanny past op de kinderen.

Terwijl Jovanovic van huis is, staat er een vreemde man voor de deur. De nanny doet niet open. Als Jovanovic terug is, doet ze het verhaal en de Serviër denkt dat het een journalist is. 's Avonds staat die man er weer. Jovanovic kijkt door het raam en het blijkt Van den Brom te zijn.

De coach wil zijn aanvaller persoonlijk komen bedanken voor alles wat hij het voorbije seizoen voor de club gedaan heeft. Hij blijft een klein uur. Jovanovic apprecieert het gebaar enorm, maar laat niet uitschijnen dat hij van gedachte is veranderd.

Donderdag 16 mei:

Na de overwinning in Lokeren, waar Jovanovic één van de uitblinkers was, vertelt de Serviër dat hij na het seizoen pas zijn beslissing over een verlengd verblijf zal bekend maken. Van Holsbeeck herhaalt intussen dat bij een titel Jovanovic zelf mag beslissen of hij blijft.

Zondag 19 mei:

Anderlecht is kampioen. Jovanovic zit op de bank en staart voor zich uit. Hij zegt nog niet te weten wat hij gaat doen. "Ik lees dat Herman nog steeds de deur openhoudt voor een verlengd verblijf", zo vertelt hij wel. Stilletjes aan keert Jovanovic op zijn stappen terug. De communicatie van Van Holsbeeck lijkt hierin mee te spelen.

Maandag 3 juni

Tot ongenoegen van Van Holsbeeck hebben bepaalde personen binnen de club tegenover Het Laatste Nieuws een boekje opengedaan over de gang van zaken rond het dossier Jovanovic. De krant belt de Serviër op en krijgt een duidelijke boodschap te horen: "Ik heb beslist, op 24 juni start ik de trainingen bij Anderlecht". Jovanovic geeft aan dat zijn keuze voor "99 procent gemaakt is".

Het Laatste Nieuws krijgt ook Van Holsbeeck aan de lijn voor een reactie. Die vertelt dat hij officieel nog niets weet en dat dit niet de afspraak was. Hij benadrukt dat Jovanovic de club zelf liet weten dat hij wilde vertrekken en dat dit zo is meegedeeld aan trainer en bestuur. Jovanovic is op 24 juni wel welkom om mee te trainen als hij daartegen nog geen club heeft.

Toch laat Van Holsbeeck de deur nog op een kier. Als Jovanovic op 31 augustus nog geen nieuwe club heeft en nog steeds wil blijven, dan valt de situatie te herbekijken.

Tot slot belt Het Laatste Nieuws met de manager van Jovanovic. Die zucht: "Die vervloekte dertiende mei ..."



anderlecht-online forum