Romelu Lukaku: "Jordan is type Garth Bale"

ZATERDAG, 25 MEI 2013, 12:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het voorbije seizoen werd niet dat van Jordan Lukaku. Hij speelde geen enkele minuut bij de A-ploeg. Broer Romelu vindt dit erg jammer. "Hij mag niet nog zo'n jaar meemaken", zegt Romelu, die herhaalt dat Jordan geen linksback is.


Dat Jordan in het begin van het seizoen vijf maanden uitviel met een stressfractuur, was niet positief. Dat hij daarna terug moest naar de anonimiteit van de beloften, viel hem volgens broer Romelu zwaar. "Hij is mijn beste vriend, ik voelde dus ook zijn verdriet", zegt Romelu.

Volgend seizoen zou Jordan kansen krijgen als linksback, maar volgens Romelu is dit niet zijn positie. Jordan is offensiever, aldus zijn broer, die vindt dat Jordan op de positie van Milan Jovanovic zou moeten spelen. Romelu noemt Jordan een type Gareth Bale. Volgens Romelu heeft Jordan het na zijn matchen ook steeds over zijn rushes en offensieve acties en nooit over zijn verdedigend werk.

"Nu moet Jordan aan John van den Brom duidelijk maken waar hij het best tot zijn recht komt", zo besluit Romelu.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.