"Vainqueur heeft niet de speelstijl die ik wil"

WOENSDAG, 22 MEI 2013, 07:49 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De spelers kunnen hun vakantie aanvatten, voor Herman Van Holsbeeck breken er echter drukke tijden aan. "Ik heb Herman Van Holsbeeck een lijst met namen overhandigd", aldus John van den Brom tegenover dhnet.be.


"Elke basisspelers die ons verlaat moet vervangen worden. Ik wil bij voorkeur spelers uit België of Nederland die zich niet te hard moeten aanpassen en het play-off-systeem kennen", klinkt het.

William Vainqueur zal vermoedelijk niet op het lijstje van de trainer staan. "Het is een heel goede speler maar heeft een ander profiel in vergelijking met Lucas Biglia. Hij past niet in ons aanvallend 4-4-3 spelsysteem. Ik wil ook niet de evolutie van Dennis Praet in de weg staan. Of De Zeeuw Biglia kan vervangen? Misschien, hij heeft nog niet veel gespeeld maar toen hij speelde heeft hij getoond wat hij waard is."

"Ilombe Mboyo? Hij is zeker niet een kloon van Mbokani, maar dat bestaat ook niet. Als we Mboyo nu willen aantrekken vraagt Gent de maximale prijs, namelijk 6 miljoen. Maar doordat we ons rechtstreeks gekwalificeerd hebben voor de groepsfase van de CL moeten we niet onmiddellijk transfers doorvoeren. Trouwens, Mbokani is nog niet vertrokken."

Over Vainqueur heeft voorzitter Roger Vanden Stock wel een andere mening dan de coach. "Het is wel de directie die over die dingen beslist", klinkt hij bij monde van de voorzitter.



anderlecht-online forum