VDS: "Vergroten van stadion is prioriteit"

DINSDAG, 21 MEI 2013, 20:50 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het Constant Vanden Stock-stadion barstte in de laatste wedstrijd tegen Zulte Waregem zowat uit zijn voegen. De stadionproblematiek sleept nu al jaren aan en nog steeds is er geen sluitende oplossing in zicht. Of toch?


Roger Vanden Stock wil namelijk nog tijdens zijn voorzitterschap werk maken van een uitbreiding van het stadion, dat laat hij toch verstaan tegenover RTBF. Paars-wit hoopt al enkele jaren om een derde ring te kunnen plaatsen maar stuitte tot begin dit jaar altijd op een njet van het gemeentebestuur. Sinds februari heeft het dan toch de toestemming gekregen, mits er aan enkele voorwaarden voldaan wordt. Het bestuur verwacht de nodige vergunningen, mits wat vertraging, binnenkort te ontvangen.

De voorzitter vindt het ook niet meer dan logisch dat Anderlecht zou betrokken worden indien er, in het kader van het EK 2020, een nieuw stadion in Brussel gebouwd wordt. "Maar op dit moment zijn we niet betrokken bij de gesprekken. Maar ik heb begrepen dat Steven Martens (CEO van de KBVB) op dezelfde golflengte zit met betrekking tot het onderwerp. Maar de tijd dringt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.