Anderlecht moet bouwen aan nieuwe ploeg

MAANDAG, 20 MEI 2013, 11:08 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Het bestuur is al volop met de voorbereidingen bezig naar volgend jaar toe. Het voordeel dit jaar is dat ze pas midden september aan de bak moeten in de Champions League. Dat geeft de club extra voorbereidingstijd.


Eerder was al aangekondigd dat Anderlecht zijn kern drastisch ging inkrimpen. Maar ook zal het zich moeten voorbereiden om het vertrek van enkele sterkhouders. We geven u een overzicht van de belangrijkste spelers en wat ze voor volgend jaar van plan zijn, of wat de club met hen van plan is.

Dieumerci Mbokani: Heeft laten weten dat hij vertrekt, naar waar is nog niet geweten maar mogelijk wordt het Kiev. Deze club heeft een aanbieding klaarliggen en de Congolees trekt volgende week enkele dagen naar de stad om deze te bezichtigen maar ook om verdere onderhandelingen te voeren.

Lucas Biglia: Heeft een aanbod klaar, vermoedelijk van Lazio Roma voor ongeveer 5 miljoen. Het is 100% zeker dat hij vertrekt.

Marcin Wasilewski: Hij heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld bij Anderlecht, hij trekt vermoedelijk terug naar zijn thuisland Polen.

Sacha Iakovenko: De Oekraïener trekt hoogstwaarschijnlijk naar de Italiaanse club Fiorentina.

Milan Jovanovic: Jovanovic heeft al verschillende keren laten weten dat hij wenst te vertrekken, ook al wil de club - indien de titel behaald werd - zijn contract met één jaar verlengen. Volgens de speler kent de club zijn beslissing. Hij schermt echter met interesse van Besiktas en Olympiacos.

Cheikhou Kouyaté: Zijn rode kaart tegen Zulte Waregem is een afscheid in mineur te noemen. Hij heeft al verschillende keren aangegeven te willen vertrekken en het liefst van al naar een Engelse club (Arsenal). Arsenal heeft al laten weten geen interesse te hebben in de speler. Newcastle en Southampton blijven een mogelijkheid, maar ook Kiev zou al een bod uitgebracht hebben van 7 miljoen euro. Gisteren geraakte nog bekend dat er "goed nieuws" is met betrekking tot zijn naturalisatieaanvraag waardoor een overstap naar het Engelse vasteland tegen volgend seizoen mogelijk is.

Matias Suarez: Zet normaal gezien dinsdag zijn handtekening onder een nieuw en verbeterd contract tot 2017.

Tom De Sutter: Zal de club verlaten wat "het is tijd voor iets anders", aldus diens zaakwaarnemer. Hij trekt vermoedelijk naar Club Brugge. Blauw-zwart heeft al enkele keren een bod uitgebracht maar Anderlecht vond deze te laag. Een bod van 1,7 miljoen zou onderweg zijn.

Behrang Safari: Hij was de laatste wedstrijden in de basis terug te vinden, dit ten nadele van Olivier Deschacht. Toch wil hij andere oorden opzoeken.

Thomas Kaminski: Opgeroepen voor de Rode Duivels maar wil meer speelminuten. Al zal dit eenvoudig zijn met een uitstekende keepende Silvio Proto in het doel. Hij heeft al laten horen dat hij een andere club wenst op te zoeken, definitief of onder de vorm van een uitleenbuurt.

Dennis Praet: Staat in de belangstelling van enkele buitenlandse clubs waaronder AC Milan. Naar volgend seizoen toe zal hij meer en meer uitgespeeld worden want het bestuur heeft al enige tijd terug aangegeven de kaart van de jeugd te trekken.

Massimo Bruno: Ook hij zal volgend jaar prominenter aanwezig zijn in de basis.

Maar zoals gezegd heeft het bestuurd werk aan de winkel. Maar liefst voor 21 huurlingen zal er een oplossing moeten gezocht worden tegen het begin van volgend seizoen.



anderlecht-online forum