Kindermans pleit voor jeugdspelers in A-ploeg

WOENSDAG, 15 MEI 2013, 10:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Anderlecht-jeugd won dit seizoen heel wat prijzen. Jean Kindermans hoopt dat de talenten ook een kans krijgen bij de A-ploeg. "We moeten vermijden dat we hen kwijtraken omdat ze bij de eerste ploeg niet aan de bak komen."


Met Praet en Bruno bij Anderlecht en Verboom en Godeau bij Zulte Waregem braken dit seizoen vier jeugdproducten van Anderlecht door. Dat die laatste twee dit elders doen, bezorgt heel wat mensen bij Anderlecht een wrang gevoel. Herman Van Holsbeeck drukte al zijn spijt uit en nu doet ook jeugdcoördinator Jean Kindermans dit in Sport/Voetbalmagazine.

Volgens Kindermans moet het bestuur ervoor zorgen dat talentvolle jongeren op het juiste moment speelgelegenheid krijgen bij het A-elftal. De hoofdcoach, die volgens Kindermans toch maar een passant is, moet hiertoe gedwongen worden. Al beseft Kindermans ook de lijn tussen jongeren kansen geven en resultaten behalen erg dun in.

Dit seizoen werd Anderlecht kampioen bij de U21, U19 en U17 en won het de prestigieuze jeugdtoernooien van Viareggio en Amsterdam (Aegon Cup). "Heel Europa benijdt ons hierom", weet Kindermans. Hij hoop dan ook dat de talenten van deze ploegen hun kans krijgen bij Anderlecht en niet worden weggejaagd, waarna ze elders doorbreken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.