Wat als Anderlecht geen kampioen wordt?

WOENSDAG, 15 MEI 2013, 09:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft dan wel de beste kaarten om kampioen te worden, het kan ook nog altijd misgaan. Wat is het verschil tussen plaats één en twee in de aanloop van volgend seizoen? "Dan wordt het plan B voor de transfers."


Het missen van de landstitel zal vooral financiële gevolgen hebben. De titel brengt immers minstens tien miljoen euro van de Champions League in het laatje. Herman Van Holsbeeck geeft aan dat het transferbeleid hierop zal afgesteld worden. Geen CL-centen staat gelijk aan plan B bovenhalen. "Maar dat is al tien jaar zo", aldus de manager. Het gemis aan inkomsten moet dan elders worden gerecupereerd. Een vedette verkopen is dan zeker een optie.

Ook sportief biedt de titel voordelen. Bij een tweede plaats moet Anderlecht in augustus Europees al aan de bak, bij een titel is dit pas in september. De voorbereiding zal dus vroeger beginnen als Anderlecht geen kampioen wordt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.