Zingt John Troost Anderlecht naar titel?

DINSDAG, 14 MEI 2013, 14:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Twee weken geleden arriveerde de John Troost in Anderlecht om de spelers mentaal te begeleiden. Sindsdien werd twee keer gewonnen. Voor de match tegen Genk deed hij speciale oefeningen met Suarez opdat die zou scoren. Met succes.


In de kranten praat Troost vandaag over zijn manier van werken. De Nederlander wil geen mental coach genoemd worden. Hij wil vooral de passie en liefde voor het spelletje opwekken bij de spelers. "Dan ga je beter presteren", zo beweert hij. Hij wil ook de druk verminderen. Waar het bij Anderlecht steeds van 'moeten' is, wil hij de nadruk leggen op 'mogen'.

Over zijn manier van werken wil Troost niet veel kwijt, maar je kan het best vergelijken met yoga-oefeningen. Relaxatie-oefeningen en leuke dingen staan centraal. Zo wordt er al eens gedanst en gezongen. Vorige week werkte Troost met een groepje van vijf spelers. Onder hen Matias Suarez. Net voor de wedstrijd in Genk had hij zelfs een speciale sessie met hem. "Het doel was te scoren. En dat heeft hij in Genk ook gedaan", aldus Troost.

Troost is bij Anderlecht terecht gekomen via John van den Brom. Hij vindt het schitterend dat de club voor openstaat voor zijn manier van werken. In Nederland werkte hij ook al voor AZ en Twente. Na een zevental wedstrijden zonder zege, zette hij hen weer op het goede spoor en werd er bijna niet meer verloren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.