Wie mag Europa in?

DINSDAG, 7 MEI 2013, 12:21 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl in Duitsland, Engeland, Italië en Nederland de titelstrijd gestreden is, blijft het bij ons razend spannend. Vijf clubs kunnen nog kampioen worden en liefst negen clubs strijden nog om een Europees ticket. Een overzicht.


Met nog drie speeldagen voor de boeg zijn er nog vijf titelkandidaten. Toch kan het zijn dat twee van hen naast een Europees ticket grijpen. Naast de zes clubs uit Play-off 1 zijn namelijk ook Oud-Heverlee Leuven, AA Gent en Cercle Brugge nog in de running voor de Europese tickets.

Beker: Cercle Brugge en Racing Genk spelen de bekerfinale. De winnaar speelt de laatste voorronde van de Europa League. Indien Racing Genk de beker wint en in de competitie bij de eerste twee eindigt, mag ook Cercle Brugge europa in.

competitie: De landskampioen mag rechtstreeks naar de Champions League. De tweede belandt in de tweede voorronde van de Champions League. Bij een nederlaag in de derde voorronde, mag de club alsnog naar de laatste voorronde van de Europa League. Wie in de laatste voorronde van de Champions Leauge verliest, duikt in het vangnet van de groepsfase van de Europa League.

De nummer drie is zeker van de voorronde van de Europa League. Als Racing Genk de beker wint en niet bij de eerste twee eindigt in de competitie, gaat ook de nummer vier naar de EL-voorronde en neemt de vijfde uit Play-off1 het op tegen de winnaar van Play-off 2. Anders grijpt de nummer vijf naast een Europees ticket en moet de nummer vier nog barrages spelen tegen de winnaar van Play-off 2. De finale van Play-off 2 wordt gespeeld tussen A.A. Gent en Oud-Heverlee Leuven.

De laatste uit Play-off 1 speelt zeker geen Europees voetbal.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.