Nieuwe nederlaag, nieuwe strafschopmisser

ZONDAG, 28 APRIL 2013, 20:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht slaagt er maar niet in om de trein op de rails te krijgen. Ook tegen Club Brugge kon het niet winnen. In Jan Breydel werd het 2-1. Tot overmaat van ramp miste Dieumerci Mbokani opnieuw een strafschop voor Anderlecht.


Dat Anderlecht begon met Gillet op het middenveld was geen verrassing. Dat Suarez vooraan links de voorkeur kreeg op Jovanovic was dat wel. De Sutter startte op de bank. De ingrepen van Van den Brom leken goed uit te pakken. Anderlecht startte dreigend en drukte Club op de eigen helft.

De thuisploeg zette hier amper iets tegenover, tot Kljestan dom balverlies leed. Donk met de prachtige assist en Lestienne trapte de bal voorbij Proto in doel. Anderlecht antwoordde meteen via het trio Mbokani-Suarez-Bruno, maar Jørgensen was net op tijd terug om de angel uit de aanval te halen. Beide ploegen kregen nog wat kleine kansjes, maar doelpunten vielen er niet meer.

Club liet na de pauze de bal aan Anderlecht en speculeerde op de ruimte voor de tegenaanval. Dit resulteert in een grote kans voor Bacca, maar hij had te veel tijd nodig om af te drukken. Via een Anderlecht-speler ging de bal naast. Het was slechts uitstel. Iets voorbij het uur werd Lestienne weggestuurd op links. Hij kreeg alle ruimte van Safari en Nuytinck en trapte beheerst via de verste paal in doel.

Anderlecht reageerde prompt. Mbokani dropte de bal in de rechthoek en Bruno reageerde sneller dan Kujovic: 2-1 en de hoop keerde terug. Anderlecht drukte Club nu tegen eigen doel, maar op de counter loerde Bacca. Tot twee maal toe liet de Colombiaan na Anderlecht helemaal af te maken. Dit brak de thuisploeg bijna zuur op. Drie minuten voor tijd werd een doelpunt van De Sutter nog discutabel afgekeurd, maar in de extra tijd kreeg Anderlecht dé kans toen Duarte de doorgebroken Mbokani onderuit haalde. Rood voor Duarte en strafschop voor Anderlecht. Mbokani zette zich zelf achter de bal, maar trapte binnen het bereik van Kujovic.



Score: 2-1
Goal(s): 15' en 62' Lestienne 1-0 en 2-0, 65' Bruno 2-1

Club Brugge:Kujovic, Meunier (46' Almeback), Hoefkens, Duarte, Hogli, Donk, Adu, Jorgensen (78' Vazquez), Refaelov (73' Gudjohnsen), Lestienne, Bacca
Anderlecht:Proto, Wasilewski, Kouyaté, Nuytinck, Safari, Kljestan, Biglia, Bruno (78' De Sutter), Gillet, Suarez (80' Jovanovic), Mbokani

Geel: 42' Donk, 43' Safari, 57' Almeback, 69' Hoefkens
Rood: 92' Duarte (trekt doorgebroken Mbokani neer)

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Stadion: Jan Breydel-Stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.