Herboren Anderlecht wint met 3-0

DONDERDAG, 18 APRIL 2013, 00:23 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft eindelijk kunnen winnen in de playoffs. Lokeren maakte geen schijn van een kans en verloor met 3-0 in Brussel, een score die al bij de rust op het scorebord stond.


Anderlecht, in een 4-4-2 met De Sutter naast Mbokani, begon flitsend aan de partij en na slechts een handvol minuten spelen, trilden de netten al. Bruno ging zijn belager voorbij en vond het hoofd van Jovanovic die binnen knikte.

De thuisploeg was meteen gelanceerd en drukte het gaspedaal verder in. Doelman Copa moest mirakels verrichten om Mbokani tot twee maal toe van een goal te houden. Op het kwartier kon de bal op de stip toen Jovanovic werd neer gehaald in de zestien, maar Nzolo lacht de fout weg.

Daarna verwaterde het spel wat, alsof er twijfel in de paars-witte rangen sloop. Lokeren kon daardoor wat komen aandringen, maar ontsnapte aan de 2-0 als een voorzet, via Taravel, de paal raakt. Het bleek uitstel van executie: Mbokani opent met een mooi hakje op de flank. De voorzet bereikt De Sutter die binnen kopt.

Niet veel later hangt ook de derde goal tegen de touwen als Kljestan van buiten de zestien de bal voorbij Copa trapt. Paars-wit gaat zo met een geruststellende voorsprong de rust in.

De tweede helft was nog maar pas bezig als Deschacht en Trompet hard in duel gaan. De verdediger tacklet op de bal maar raakt ook Trompet. Nzolo trekt meteen rood, waardoor Van den Brom Safari brengt voor Jovanovic.

Met 11 tegen 10 kwamen de bezoekers wel meer in balbezit, maar veel gevaar leverde dat niet op. Het was Anderlecht dat speculeerde op de counter en kon daarvoor op een gretig ingevallen De Zeeuw rekenen. Suarez had de laatste goede kans van de partij, maar Copa keerde zijn schot.

Score: 3-0
Goal(s): 5' Jovanovic 1-0, 31' De Sutter 2-0, 38' Kljestan 3-0

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Kouyaté, Nuytinck, Deschacht, Biglia, Kljestan, Jovanovic (51' Safari), Bruno (61' De Zeeuw), Mbokani (70' Suarez), De Sutter
Lokeren: Copa, Tiko (46' El Mouataz), Taravel, Mij. Maric, Corryn, De Pauw (61' Saglik), Overmeire, Mil. Maric (46' Trompet), Dutra, Mokulu, Harbaoui

Geel: 70' Trompet, 83' Taravel
Rood: 47' Deschacht

Scheidsrechter: Jérôme Nzolo
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.