Anderlecht wint ook derde wedstrijd niet

ZONDAG, 14 APRIL 2013, 20:29 - Garrincha

Ook na drie wedstrijden in de play-offs blijft Anderlecht zonder zege. Tegen Club Brugge speelde het 1-1 gelijk, waardoor het wel weer alleen leider wordt. Nochtans had Club Anderlecht voor de rust al kunnen uittellen.

Anderlecht begon aan de partij met Jovanovic op de bank en de jongeren Praet en Bruno opnieuw in de basis. Odoi behield de voorkeur op de fit verklaarde Vanden Borre. Beide clubs begonnen gretig aan de partij, maar het waren de bezoekers die al snel de overhand haalden.

Op het kwartier ontsnapte Anderlecht een eerste keer toen Gudjohnsen van dichtbij voorlangs trapte. De thuisploeg slaagt er intussen maar niet in om offensief iets klaar te maken. De terugkeer van Mbokani bracht voorlopig niet wat ervan verwacht werd. Integendeel, het doelpunt viel aan de overkant. Kouyaté mistte zijn interceptie en in duel met Bacca deed Odoi de bal ongelukkig in eigen doel belanden: 0-1.

Amper vijf minuten later liet Lestienne de 0-2 liggen. Bovendien kwam Anderlecht met tien te staan na rood voor Odoi. De rechtsback haalde de doorgebroken Bacca onderuit en werd terecht uitgesloten. Van den Brom reageerde door Wasilewski te brengen in plaats van Praet. Anderlecht was voor de rust werkelijk nergens en mocht blij zijn dat het maar 0-1 stond bij de pauze.

Na de koffie bleef een onzichtbare Suarez in de kleedkamer ten voordele van De Sutter. Anderlecht startte vurig en na amper één minuut trapte Donk Mbokani aan in het strafschopgebied. Een actie die een strafschop en rood verdiende, maar scheidsrechter Verbist reageerde niet. Niet veel later trapte Mbokani een prima kans op de gelijkmaker voorlangs.

Het bleek slechts uitstel. Op het uur kopte de Congolees een corner snoeihard voorbij Kujovic: 1-1. Anderlecht putte opnieuw moed en met de steun van het publiek ging het op zoek naar meer. Het drukte Club Brugge helemaal weg, maar grote kansen leverde dit niet op. Al kwamen Kouyaté (kopbal) en De Sutter (alleen op Kujovic) er nog wel dichtbij.

Een kwartier voor tijd blesseerde Mbokani zich na een luchtduel. De spits werd even verzorgd, maar omdat Anderlecht al drie keer gewisseld had, moest hij blijven staan. Acht minuten voor tijd kwam ook Club met tien te staan toen De Bock zijn tweede geel kreeg na een fout op Kljestan. In de slotfase kreeg De Zeeuw nog twee schietkansen en moest Proto nog redden op een schot van Lestienne.

Het bleef echter 1-1. Aangezien beide ploegen één helft domineerden is dit een terechte uitslag, maar Anderlecht blijft wel zoeken naar zijn eerste zege in de play-offs. Het wordt wel alsmaar spannender in de strijd om de landstitel.