Finland gaat onderuit na spektakelwedstrijd

ZONDAG, 27 MAART 2005, 14:40 - Sporting Boy

Finland heeft na een echte spektakelwedstrijd nipt de duimen moeten leggen voor Tjechië. Het team van Hannu Tihinen kwam al na 7 minuten op achterstand door een doelpunt van Baros: 1-0.

Na 37 minuten kon Rosicky er 2-0 van maken, maar de Finnen vochten terug, in de 46ste minuut maakte Litmanen er 2-1 van, maar amper 10 minuten later stond het al 3-1 dankzij een doelpunt van Polak. Nog was de wedstrijd niet gespeeld: in de 73ste minuut scoorde Riihilahti de Aansluitingstreffer en nog geen 5 minuten later kwamen de Finnen zelfs gelijk dankzij een doelpunt van Johansson: 3-3 met nog 10 minuten te spelen. Gelijkspel dacht iedereen, maar niets is minder waar: 3 minuten voor tijd pakte Tjechië nog de winst dankzij een doelpunt van Lokvenc: 4-3 na een onwaarschijnlijke wedstrijd.

Doelpunten: 7' Baros 1-0, 37' Rosicky 2-0, 46' Litmanen 2-1, Polak 3-1, 73' Riihilahti 3-2, 19' Johansson 3-3, 87' Lokvenc 4-3