België verslaat Bosnië met ruime cijfers

ZATERDAG, 26 MAART 2005, 22:19 - Sporting Boy

België heeft Bosnië verslagen met 4-1. Anderlechtspelers Yves Vanderhaeghe en Vincent Kompany speelden de volledige wedstrijd. Olivier Deschacht en Anthony Vanden Borre zaten een volledige wedstrijd op de bank.

Het begon nochtans slecht voor de Belgen, na minder dan 1 minuut was het al 0-1, Bajramovic trof eerst nog de paal maar legde de rebound zelf binnen. Na een kwartier kon E. Mpenza de gelijkmaker scoren. Mpenza trof iets later ook de binnenkant van de paal. Maar even voor rust kon Koen Daerden toch de voorsprong op het bord schieten: 2-1.

Kort na de rust kon E. Mpenza de 3-1 scoren en een kwartier voor tijd legde Thomas buffel met een prachtig doelpunt de 4-1 eindcijfers vast.

België klimt door deze overwinning naar de 4de plaats in groep 7. Het heeft echter nog steeds 6 punten minder dan Servië-Montenegro en 4 minder dan Spanje en Litouwen.

Doelpunten: 1' Bajramovic 0-1, 15' Mpenza 1-1, 44' Daerden 2-1, 54' Mpenza 3-1, 76' Buffel 4-1

België: Proto, Doll, Kompany, Van Buyten, Van der Heyden, Vanderhaeghe, Simons, Buffel (90' Bisconti), Daerden, Pieroni (86' Vandenbergh), Mpenza (90' Clement)
Bosnië-Herzegovina: Hasagic, Spahic, Bajic, Milenkovic, Papac (58' Misimovic), Beslija, Grlic (72' Grujic), Barbarez, Bolic, Baljic (58' Halilovic), Bajramovic

Scheidsrechter: Hrinak (Svk)