NextGen: Olympiakos schakelt Anderlecht uit

DONDERDAG, 28 FEBRUARI 2013, 19:49 - Michaël

De U19 van Anderlecht zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de NextGen Series. In Athene verloor het vanavond met 2-1 tegen Olympiakos. Zo komt er een einde aan een mooie campagne.

Olympiakos opende de score in de 21e minuut via Ioannidis. De Grieken hadden de wedstrijd stevig in handen. Op een bepaald moment hadden ze maar liefst 70 procent balbezit. Toch kon Acheampong vlak na rust de gelijkmaker binnentrappen (1-1).

Niet veel later stond Olympiakos echter alweer op voorsprong. Na een fout van Jaadi in de 16 meter trapte Ioannidis de penalty droog binnen: 2-1. Jaadi kreeg ook rood voor deze overtreding, zodat Anderlecht nog 40 minuten met tien verder moest. In de slotminuut kwamen ze zelfs met negen te staan toen Lukaku zijn tweede gele kaart kreeg en ook mocht gaan douchen.

Door dit verlies zit het NextGen-avontuur voor Anderlecht erop. Voor nieuwjaar maakte paars-wit indruk tegen Barcelona, Tottenham en Wolfsburg.