Anderlecht verliest van directe concurrent

WOENSDAG, 27 FEBRUARI 2013, 21:52 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft in het eigen Astridpark met 0-1 verloren van dichtste achtervolger Zulte Waregem. Paars-wit had het meeste balbezit, maar de gevaarlijkste kansen waren voor Zulte. Franck Berrier scoorde het enige doelpunt.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Zulte een uitstekende kans. Naessens werd diep gestuurd door Hazard en hield Kouyaté af, maar besloot nadien pal op Proto. Anderlecht was meteen gewaarschuwd.

De leider in het klassement eiste het balbezit op, maar deed daar niet veel mee. Een schot van Praet ging naast en Mbokani kwam net te laat om een voorzet van Safari binnen te glijden. Paars-wit kreeg in de eerste helft ook twee vrijschoppen, maar zowel Biglia als Jovanovic deden er te weinig mee. Kort voor rust was er nog een goede kans voor Praet, maar zijn schot week af en ging rakelings naast.

Bij de rust kwam Iakovenko in de ploeg ten nadele van Praet. De Oekraïner moest voor meer diepte in het elftal zorgen. In de tweede helft ging het niveau van Anderlecht echter verder bergaf. Zulte kwam er verschillende keren gevaarlijk uit en Proto behoedde zijn team van een achterstand. Maar in de 72ste minuut moest hij zich gewonnen geven toen Berrier diep gestuurd werd door Hazard: 0-1.

Coach Van den Brom haalde Bruno met nog een kwartier te spelen naar de kant voor Tom De Sutter. De spits moest mee de offensieve druk opvoeren. Anderlecht kreeg in de slotfase nog wel enkele kansen, onder meer via Deschacht, maar scoren lukte niet. Zo verliest paars-wit drie dure punten tegen de tweede in de stand en ligt de titelstrijd weer helemaal open.