Van den Brom bepaalt matchen met wissels

DINSDAG, 26 FEBRUARI 2013, 08:41 - Garrincha

Invallers Demy de Zeeuw en Samuel Armenteros bezorgden Anderlecht zondag een punt in Brugge. Het is niet de eerste keer dat wisselspelers het resultaat bepalen. John van den Brom toont zich dit seizoen een meester-wisselaar.

28 juli: Kortrijk-Anderlecht 1-1
Na 55 minuten en bij een 1-0 achterstand wisselt Van den Brom zijn 4-3-3 voor een 4-4-2. Hij brengt De Sutter en Iakovenko voor Jovanovic en Reynaldo. Kortrijk komt er nadien niet meer uit en in de slotfase wordt het nog 1-1.

18 augustus: Anderlecht-Bergen 2-1
Zes minuten na de gelijkmaker van Bergen wisselt Van den Brom Jovanovic voor Iakovenko. Deze scoort wat later het winnende doelpunt.

28 augustus: Anderlecht-AEL Limassol 2-0
Van den Brom brengt Iakovenko voor De Sutter (64’), Bruno voor Gillet (74’), en ‘spits’ Juhasz voor Odoi (81’). Vlak na die laatste wissel scoort Mbokani de 1-0 na een voorzet van Bruno. Iakovenko zorgt voor de beslissing.

2 september: Anderlecht-RC Genk 2-2
Anderlecht staat 1-2 achter bij de rust. Van den Brom gooit Iakovenko en Bruno in de strijd. Op assist van Iakovenko scoort Bruno de gelijkmaker.

22 september: Zulte Waregem-Anderlecht 2-3
Na tien minuten in de tweede helft, bij een 1-1 stand, haalt Van den Brom Bruno naar de kant voor Iakovenko. Eén minuut later maakt de Oekraïner al de 1-2.

26 september: Anderlecht-Boussu Dour (beker) 2-0
Na 58 minuten komt Bruno in plaats van Hawsawi. Vijf minuten later scoort de Waal de 1-0.

1 december: Anderlecht-Cercle 2-1
Vargas en Molins vervangen na 74 minuten bij 1-1 Jovanovic en Bruno. Vargas maakt in 89ste minuut 2-1.

23 december: RC Genk-Anderlecht 2-4
Bij een 2-3 voorsprong en onder Genkse druk brengt Van den Brom geen extra verdediger, maar wisselt hij Jovanovic voor Iakovenko. De Oekraïner scoort de verlossende treffer.

3 februari: Anderlecht-Standard 2-2
Bij een 1-1 ruststand en met een man minder wisselt Van den Brom Praet voor Kanu. Onder impuls van de Braziliaan scoort Anderlecht in de slotfase en met negen tegen tien nog de 2-2.

24 februari: Club Brugge-Anderlecht 2-2
Na 78 minuten staat paars-wit 2-0 achter als De Zeeuw en Armenteros in plaats voor Deschacht en Kljestan het veld betreden. Vier minuten voor tijd bedient De Zeeuw Armenteros en die scoort de 2-2.

Bron: Het Laatste Nieuws