Hoe verging het de Viareggio-kern van 2007?

MAANDAG, 25 FEBRUARI 2013, 15:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met zijn finaleplaats in Viareggio doet Anderlecht beter dan in 2007. Toen haalde paars-wit met jongens als Lamah, Odjidja en Sare de halve finales. Wij zochten uit hoe het de spelers van toen intussen vergaan is.


Samir Ujkani (°1988):Deze doelman versierde na het toernooi een transfer naar Palermo. Was er eerst derde en tweede doelman, waarna Palermo hem drie jaar uitleende aan Novara. Als basisspeler vierde hij er twee promoties en in zijn laatste jaar bij Novara speelde hij in de Serie A. In de zomer van 2011 keerde hij terug naar Palermo en werd er titularis. Dit tot hij in januari van dit jaar uitgeleend werd aan Chievo, waar hij voorlopig tweede doelman is. Is ook vaste waarde bij de Albanese nationale ploeg.

Felipe Aliste Lopes (°1988):Werd in 2006-2007 door Anderlecht gehuurd van een Braziliaanse club, maar stootte niet door tot de A-kern. Trok vervolgens naar het Portugese Nacional, waar hij wel een basisplaats verwierf. In januari 2012 plukte Wolfsburg hem daar weg, waar hij ook meteen een basispion werd. Dit seizoen kwam hij slechts één keer in actie en sinds januari speelt hij op uitleenbasis bij Stuttgart (één basisplaats en vier keer op de bank).

Cor Gillis (°1989):Mocht Europees van het grote werk proeven tegen Bayern München. Zocht in januari 2009 speelminuten bij KV Mechelen, maar kwam ook daar niet aan de bak en trok naar tweedeklasser Tubeke. Vandaar ging het in 2011 naar Dender, waar hij uitgeroepen werd tot speler van het jaar. Dit leverde hem vorige zomer een transfer op naar MVV. Staat met deze club aan de leiding in de Nederlandse tweede klasse. Zit er aan zes basisplaatsen en acht invalbeurten.

Olivier Mukendi (°1991):Debuteert in maart 2009 in het A-elftal van Anderlecht, maar dit zou zijn enige optreden blijven. In januari 2010 uitgeleend aan Cercle Brugge om ervaring op te doen, maar dit werd geen succes. In de januari van 2011 werd hij gestald bij derdeklasser Union, waar hij afgelopen zomer vertrok. Speelt nu bij derdeklasser URS Centre La Louvière.

Thomas Weydisch (°1987): Trok in de zomer van 2007 naar tweedeklasser Namen. Nadien volgden telkens twee seizoen bij Deinze en RC Mechelen. Sinds afgelopen zomer speelt hij terug in tweede klasse bij Aalst.

Cédric Ciza (°1990):Uitleenbeurten aan MVV en Charleroi warden geen succes. In het seizoen 2010-2011 kwam hij tot 25 wedstrijden voor tweeklasser Wezet. Vorig seizoen kwam hij uit voor derdeklasser Temse, maar daar vertrok hij in de zomer.

Gideon Boateng (°1991):Trok in december 2008 naar de Nederlandse tweedeklasser MVV. In januari vorig jaar trok hij op uitleenbasis naar Wezet, dat hem in juni definitief overnam. Kwam daar dit seizoen nog maar vijf keer in actie.

Vadis Odjidja Ofoe (°1989):Gold als het grote talent van Anderlecht, maar vertrok in januari 2008 naar Hamburg omdat hij niet genoeg kansen kreeg naar zijn mening. Kwam daar vier keer in actie en keerde een jaar later naar België terug. Bij Club Brugge werd hij al snel één van de sterkhouders. Behoort tot de ruime kern van de Rode Duivels.

Bakary Bouba Sare (°1990): Deze Ivoriaan leek in 2008 en 2009 zijn kans te gaan grijpen bij Anderlecht, maar maakte het niet waar. In januari 2010 voor een half jaar verhuurd aan Rosenborg en een jaar later definitief verkocht aan het Roemeense Cluj. Maar ook daar raakt zijn carrière niet gelanceerd.

Gerard Lifondja (°1989): Ruilde in januari 2008 Anderlecht voor RKC Waalwijk. Kon er zich niet doorzetten en kwam slechts enkele keren in actie met de A-ploeg. Trok in de zomer van 2010 naar het Cypriotische Digenis Akritas en een jaar later naar RC Mechelen in de Belgische derde klasse. Komt dit seizoen uit voor vierdeklasser Wijgmaal, waar hij net terug fit is na een lange blessure.

Roland Lamah (°1987): Werd door Anderlecht in het seizoen 2007-2008 uitgeleend aan Roda JC en liet zich daar opmerken met elf doelpunten. Omdat hij zich bij Anderlecht gebarreerd wist door Bousoufa, trok hij na dat seizoen naar Le Mans voor 3,5 miljoen euro. Na twee jaar in Frankrijk ging hij bij het Spaanse Osasuna voetballen en speelt sinds deze winter op huurbasis bij Swansea. Speelde ook al vijf keer voor de Rode Duivels.

Oladapo Olufemi (°1988): De Nigeriaan speelde één seizoen bij Anderlecht, waar hij zich niet kon doorzetten. Verhuisde in de zomer van 2007 naar het Portugese Boavista, waar hij ook amper aan de bak kwam. In 2009 ruilde hij Boavista voor Start uit Noorwegen en daar lukt het wel, al is hij er voornamelijk invaller. Speelt er nog steeds.

Anthony Cavallo (°1989): Trok in de zomer van 2007 van Anderlecht naar Bergen, maar raakte daar niet verder dan de beloften. Zakte in 2010 af naar derdeklasser URS Centre La Louvière, waar hij vorig seizoen acht keer scoorde.

Baptiste Yakassongo (°1989):Trok in de zomer van 2007 naar Moeskroen. Mocht er één keer invallen in eerste klasse, op 2 februari 2009 tegen Gent. Speelt sinds 2011 bij derdeklasser Ath.

Niels Houman (°1989): Ruilde in 2008 Anderlecht voor OH Leuven. Via Meldert ging het naar Ternat, waar hij vandaag nog steeds speelt in vierde klasse.

Niels Ringoot (°1990):Trok van de jeugd van Anderlecht naar de A-kern van tweedeklasser Aalst, maar kende er weinig succes. Belandde in de winter van 2012 bij Temse in derde klasse, waar hij een basiskracht is.

Michaël Kone (°1988): Trok eind augustus 2007 naar derdeklasser Londerzeel. Vandaar ging het naar Hoek in de Nederlandse topklasse voor amateurs. Speelde vorig seizoen terug in de Belgische derde klasse bij Grimbergen. Vond afgelopen zomer geen club.

Younes Hamdam (°1989): Speelt momenteel in eerste provinciale Brabant bij Opwijk.

Van tester Christian M'Pon Arim en doelman De Broyer vonden we niets terug.



anderlecht-online forum