"Anderlecht heeft groter stadion nodig"

DINSDAG, 12 FEBRUARI 2013, 18:12 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

In Sport/voetbalmagazine herhaalt Anderlecht-woordvoerder David Steegen nogmaals de nood voor een groter stadion. Het stadiondossier sleept nu al ettelijke jaren aan en nog steeds komt er geen schot in de zaak.


De gemeentelijke overlegcommissie van Anderlecht bracht vorige week advies uit over de uitbreidingsplannen voor het Constant Vanden Stockstadion. De commissie beveelt een aantal wijzigingen aan die rekening houden met de verzuchtingen van de buurtbewoners, maar ingaan tegen de intenties van RSCA.

Zo zal de nieuwe derde ring minder hoog mogen zijn, de geplande parkeertoren twee verdiepingen lager, zal de sportzaal die de club ten behoeve van de gemeente bouwt iets luxueuzer moeten zijn, en moet de club opdraaien voor het mobiliteitsplan op wedstrijddagen. Anderlecht vermoedt een politiek spel, maar staat onder tijdsdruk.

Mochten alle betrokkenen het toch eens geraken, gaat normaal in april het licht op groen voor de verbouwing. Dat sluit niet uit dat de club over enkele jaren het Anderlechtse grondgebied verlaat. De KBVB hoopt op een nieuw stadion in Brussel om het EK 2020 te kunnen ontvangen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.