Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

DONDERDAG, 7 FEBRUARI 2013, 08:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een aantal spelers van Anderlecht kwam gisterenavond in actie met hun nationale ploeg. De meesten speelden oefenmatchen, maar Sacha Kljestan speelde met de VS in het kader van de WK-kwalificatie. Hij verloor met 2-1 in Honduras.


Kljestan mocht op het uur invallen bij een 1-1-stand. Dit was de eerste wedstrijd in de vierde ronde van de Concacaf-kwalificatiezone. De eerste drie plaatsen zich voor het WK van 2014 in Brazilië, de nummer vier speelt barragematchen. De VS staan na één duel zesde en laatste.

Guillaume Gillet lijkt bij de Rode Duivels zijn basisplaats als rechtsachter kwijt te zijn aan Toby Alderweireld. Tegen Slowakije bleef hij de hele partij op de bank en zag hij zijn ploegmaats in extremis met 2-1 winnen.

Ook Marcin Wasilewski begon bij Polen op de bank, maar hij mocht de tweede helft meespelen. Hij kon echter niet verhinderen dat Ierland met 2-0 won.

Evenmin succes was er voor Behrang Safari en Zweden. Met Safari negentig minuten op de bank verloren de Zweden met 2-3 tegen Argentinië.

Amarildo Cekrezi, doelman bij de U21 van Anderlecht, was opgeroepen voor de Albanese beloften. Zij speelden 0-0 gelijk tegen Macedonië.

Dinsdag al speelde Cheikhou Kouyaté met Senegal tegen Guinea. Deze wedstrijd eindigde op 1-1.

Ook dinsdag speelde Bram Nuytinck met Jong Oranje tegen Kroatië. In deze met 2-3 gewonnen partij speelde de Anderlecht-verdediger de eerste helft.

Bron: Soccerway.com, oranje.netwerk.to, allscores.com



anderlecht-online forum