Jovanovic: "Ik ben gewoon te emotioneel"

WOENSDAG, 6 FEBRUARI 2013, 09:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zelfs een vurig pleidooi van Milan Jovanovic zelf kon de Geschillencommissie niet overtuigen zijn schorsing in te korten. Jova baseerde zijn verdediging op het feit dat hij te emotioneel is. "Ik ben geen vuile speler", besloot hij


Terwijl de meeste spelers stilletjes luisteren terwijl hun advocaat pleit, nam Jovanovic resoluut zelf het woord. Hij verklaarde dat hij enkel het zelfde wou doen als Opare bij hem had gedaan. Jovanovic wees ook op de reactie van Opare. Die hield namelijk zijn hand tegen zijn hoofd, een plaats waar Jova hem zeker niet raakte. De Serviër vroeg dan ook een straf voor dit mooie stukje theater.

Jovanovic stak ook wel de hand in eigen boezem. Hij gaf toe dat zijn actie dom was en dan ook een schorsing verdient. Hij betreurt dat zijn goede imago besmeurd werd, iets wat hij vooral jammer vindt gezien zijn voorbeeldfunctie voor jongere spelers.

Jovanovic, bijna 32, pakte zijn derde rode kaart uit zijn carrière. Vorig jaar krijg hij onterecht rood tegen Cercle. Dit seizoen mocht hij gaan douchen toen hij als bankzitter te veel tumult maakte. De clubadvocaat gaf dan ook aan dat zijn cliënt eigenlijk te emotioneel is en zeker geen kwaad opzet had. Verder provoceerde Opare hem de hele wedstrijd. Meester Spreutels vindt drie schorsingsdagen dan ook onterecht.

Het betoog van Jovanovic en Spreutels bracht echter geen zoden aan de dijk. De Geschillencommissie bevestigde de schorsing van drie speeldagen.

Voor Anderlecht stopt de zaak waarschijnlijk hier. Anderlecht kan nog in beroep gaan, maar beseft dat dit weinig zin heeft.



anderlecht-online forum