Anderlecht en Standard gelijk in bitsige topper

ZONDAG, 3 FEBRUARI 2013, 20:45 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Met zijn negenen heeft Anderlecht een punt uit de brand gesleept tegen een sterk Standard, dat met z'n tienen afsloot. De topper eindigde op 2-2 en zo is de zegereeks van Anderlecht gestopt.


Anderlecht greep Standard bij het nekvel en dat resulteerde in een snelle goal: Kawashima bokste slecht weg en verloren zoon Biglia ramde de bal binnen. Standard was het noorden kwijt.

Vreemd genoeg ging de paarse storm even snel liggen. Standard speelde snediger en deelde een 1e prik uit via Reza. De 1-1 bleef niet uit. De afweer van Anderlecht was een kaasbol met gaten en Batshuayi profiteerde

John van den Brom keek bezorgd en gelijk had hij, want Standard verdiende een bonus. Standard overvleugelde de leider, die Jonavovic verloor. De Servier revancheerde zich. Terecht rood.

Van den Brom ruilde finesse voor stevigheid: Odoi en Kanu vervingen Praet en Bruno. Het hielp niks, want Buyens buffelde een voorzet in de hoek: 1-2. Standard had de touwtjes in handen.

De sfeer werd grimmiger. Kljestan ontsnapte aan rood, Vainqueur kreeg zijn 2e geel. Toen Biglia ook van het veld gestuurd werd, leek het kalf verdronken voor Anderlecht. Maar Standard gaf de drie punten nog uit handen. Gillet kopte de vrije trap van Odoi in doel.

Bron: VRT Teletekst

Score: 2-2
Goal(s): 2' Biglia 1-0, 22' Batshuayi 1-1, 52' Buyens 1-2 86' Gillet 2-2

Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyate, Nuytinck, Deschacht, Biglia, Kljestan (68' Armenteros), Praet (46' Kanu), Bruno (46' Odoi), De Sutter, Jovanovic
Standard:Kawashima, Ciman, Opare, Kanu, Van Damme, Bulot (68' Cisse), Buyens, Mpoku, Vainqueur, Batshuayi (78' Ezekiel), Reza (55' Ono)

Geel: 8’ Vainqueur, 35’ Biglia, 60’ Vainqueur, 67’ Deschacht, 78’ Batshuayi, 81’ Biglia, 90+2’ Buyens
Rood: 40' Jovanovic, 60' Vainqueur, 81' Biglia

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Stadion: Constant Vanden Stockanderlecht-online forum