Anderlecht wint met 3-0

DINSDAG, 8 MAART 2005, 22:58 - Michaël

Anderlecht heeft Charleroi teruggewezen, op het veld én in de stand. De 3-0 was even logisch als verdiend, al was het vooral na de rust niet veel soeps.

Vol vuur drukte Anderlecht de bezoekers achteruit, maar na 10 minuten ging de storm al liggen. Kraouche moest wel een kopbal van Jestrovic van de lijn halen en aan de overkant krulde de vrijschop van Reina ongelukkig tegen de paal.

Voor rust draaide Anderlecht de partij op slot: Mpenza werkte een harde voorzet van Kompany in doel en Jestrovic scoorde na een loeier van Lovre. In het slot lokte Wilhelmsson een penalty uit.

Doelpunten: 35' Mpenza 1-0, 42' en 87' Jestrovic 2-0 en 3-0 (pen)

Anderlecht: Van Steenberghe, Vanden Borre, Kompany, Tihinen, Deschacht, Wilhelmsson, Vanderhaeghe, Lovre (78' Deman), Zetterberg, Mpenza (65' Grégoire), Jestrovic (90' Gerk)

Charleroi: Laquait, Defays, Kargbo, Keré, Reina, Chabaud, Detal (46' Christ), Kraouche (46' Macquet), Brogno, Akgül, Bangoura