Transferwinter: wie raakte er niet weg?

VRIJDAG, 1 FEBRUARI 2013, 08:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Afgelopen nacht sloot de transfermarkt in West-Europa. Anderlecht slaagde erin heel wat jongens van de hand te doen. Maar niet iedereen die weg mocht/wilde, versierde een transfer. Nochtans waren enkelen er erg dichtbij.


Roland Juhasz flirte met Dnipropetrovsk, Trabzonspor en Sunderland, maar echt concreet werd het nooit. Zijn loon en de transfersom vormden een probleem. Naar het einde van de transferperiode toe wilde Anderlecht hem toch ook uitlenen, maar niet aan een Belgische club. Een transfer naar Oost-Europa kan wel nog.

Fernando Canesin stond gisteren veel dichter bij een vertrek. Charleroi toonde interesse, maar de Carolo's werden tegengehouden door de regel die stelt dat je maar drie spelers per club kan huren op één seizoen. Vervolgens kwam het Italiaanse Chievo op de proppen. Tussen speler en clubs was alles rond, maar omdat Chievo er niet in slaagde een niet-EU-speler van de hand te doen, kon de transfer toch niet doorgaan. Anderlecht hoopt hem alsnog te kunnen verkopen aan een club uit Korea of Rusland.

Voor Denis Odoi was er interesse van clubs uit Italië, Spanje en Nederland. Alle drie wilden ze hem huren met optie tot aankoop, maar Anderlecht wilde enkel praten over een definitieve verkoop. De vraagprijs van 1,5 miljoen euro vonden ze echter te hoog.

Ook de jongeren Medhi Tarfi en Jordan Lukaku maken het seizoen af bij Anderlecht. Respectievelijk Lierse en De Graafschap wilden hen huren, maar het tweetal weigerde hierop in te gaan.

Bron: Het Laatste Nieuws, La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.