Mbokani mist wellicht topper tegen Standard

VRIJDAG, 1 FEBRUARI 2013, 07:57 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Congo werd maandag al uitgeschakeld op de Africa Cup, maar Gouden Schoen Dieumerci Mbokani is nog altijd niet terug in België. De spits zou pas morgenochtend landen en dat is te laat om de topper tegen Standard te halen.


Mbokani zou pas vandaag in Zuid-Afrika op het vliegtuig stappen en pas morgen, na twee tussenlandingen, in ons land arriveren. Dat is te laat om de laatste training (14.30 uur) voor de topper tegen Standard af te werken en dus lijkt het voor Mbokani ook onmogelijk om zondag aan te treden tegen zijn Luikse ex-ploeg. Na de lange en vermoeiende reis zou het ook te riskant zijn om blessures op te lopen. In het allerbeste geval kan hij zondag als joker worden gebruikt.

Chancel Mbemba, zijn ploegmaat bij Anderlecht en Congo, was gisteren wel alweer terug in Brussel. Normaal kon Mbokani diezelfde vlucht nemen, maar volgens zijn entourage was er een probleem met de bagage. Mbokani moest vanuit Durban eerst terug naar Port Elisabeth om spullen op te halen.

Ondanks dat alles had Mbokani wel vroeger terug in Brussel kunnen zijn. Een sanctie vanwege Anderlecht is daarom niet uit te sluiten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.