Anderlecht verstevigt koppositie na zege

ZATERDAG, 26 JANUARI 2013, 20:51 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft geen punten verspeeld in zijn eerste wedstrijd na de winterstop. Tegen Lokeren werd het 0-2 dankzij doelpunten van Tom De Sutter en Oleksandr Iakovenko. Paars-wit blijft door de zege comfortabel aan de leiding.

De eerste helft had weinig te bieden op een grote kans voor de thuisploeg na. Mokulu werd diep gestuurd door Leko en mocht alleen op Proto af gaan, maar de doelman - die als derde eindigde op het Gala van de Gouden Schoen - kwam goed uit en blokkeerde het schot. Anderlecht nam gaandeweg het balbezit over, maar verder dan enkele halve kansen via Kanu kwamen de bezoekers niet.

Na de pauze werd de match een stuk boeiender om volgen. Deschacht mocht na vijf minuten in de tweede helft ver oprukken op de helft van Lokeren. Zijn voorzet bereikte De Sutter en die kopte Anderlecht op voorsprong. Niet veel later stond Mokulu opnieuw oog in oog met Proto, maar ook nu weer bracht de doelman redding.

In de 72ste minuut kreeg Anderlecht een strafschop na een fout op Jovanovic. Kanu trapte de penalty echter iets te slap en miste. Paars-wit zocht naar een tweede doelpunt, maar pas in de extra tijd kon Iakovenko de zege veilig stellen. Kanu stuurde de invaller diep en die trapte de bal door de benen van Lazic. Even daarvoor had Iakovenko ook al gescoord, maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.