Anderlecht met 30 op 30 winterstop in

VRIJDAG, 28 DECEMBER 2012, 09:03 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

In de laatste wedstrijd van 2012 heeft Anderlecht zijn tiende competitiezege op rij geboekt. Met Mbokani en De Sutter samen aan de aftrap won het met 4-1 tegen Lierse. Het heeft nu acht punten voorsprong op Zulte Waregem.


Zoals aangekondigd keerde Mbokani na zijn wedstrijd schorsing terug in de basis. Niet De Sutter, maar Kanu moest plaatsmaken en dus speelde Anderlecht opnieuw met een 4-4-2. Achteraan speelde Wasilewski op de plaats van de geopereerde Kouyaté.

Het eerste half uur had niet veel om het lijf. De Anderlecht-spelers leken met hun hoofd al bij de nakende vakantie en het was Lierse dat de beste kansen kreeg. Elgabas en vooral Bourabia hadden de 0-1 aan de voet. Deze viel echter niet en aan de overkant toonde Mbokani waarom hij zo geroemd wordt. Bruno met de perfecte voorzet en de Congolees kopte zijn vijftiende van het seizoen mooi in het hoekje.

Nog voor de rust werd het 2-0. De Sutter legde de bal in de zestienmeter af voor Jovanovic en de Serviër trapte koel voorbij Sels. Enkele minuten later had Jovanovic zelfs de 3-0 aan de voet, maar hij miste onbegrijpelijk. Zonder voluit te gaan ging Anderlecht dus met een comfortabele voorsprong de rust in.

De eerste mogelijkheid na de pauze was voor Bourabia, maar zijn schot zeilde naast. Aan de overkant was het wel opnieuw raak. Gillet glipte door de buitenspelval, Mbokani dook naar de eerste paal en speelde zo De Sutter vrij. De spits trapte de voorzet van Gillet strak in het hoekje. Voor de luxe-invaller toch ook al zijn negende doelpunt van het seizoen.

Op het uur scoorde Lierse dan toch. Nuytinck kopte een vrije trap niet voldoende weg en Elgabas trapte hem in de hoek voorbij een reactieloze Proto. Na dit doelpunt viel de partij stil en een kwartier voor tijd mocht Vargas invallen. Zijn eerste kans trapte hij over, maar in de slotminuut nam hij al achteruitlopend een voorzet van Jovanovic in één tijd op de slof en het leer verdween voorbij Sels in doel: 4-1.

Met deze tiende zege op rij behaalt Anderlecht 52 op 64. Eerste achtervolger Zulte Waregem volgt op acht punten. Na de winterstop ontvangt paars-wit Essevee en kan het de voorsprong nog uitbouwen.

Score: 4-1
Goal(s): 30' Mbokani 1-0, 38' Jovanovic 2-0, 51' De Sutter 3-0, 60' Elgabas 3-1, 90+2' Vargas 4-1

Anderlecht:Proto, Gillet, Wasilewski, Nuytinck, Safari, Kljestan, Biglia, Bruno (77' Vargas), Jovanovic, Mbokani, De Sutter
Lierse:Sels, Ayew (75' Vercauteren), Saidi, Wils (63' Hairemans), Okka, Heymans (57' Aboumosalam), Bourabia, Lambot, Dachelet, Elgabas, Hazoerov

Geel: 74' Jovanovic
Rood: Geen

Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadionanderlecht-online forum