Anderlecht pakt de volle buit in Genk

ZONDAG, 23 DECEMBER 2012, 22:55 - Motivee

Anderlecht heeft de reeks overwinningen kunnen aandikken met een zege op het veld van Genk. Het werd 2-4, met 2 goals van De Sutter, die de plaats van de geschorste Mbokani overnam.

Voor de neutrale voetbalfan was de Super Sunday een succes. Beide ploegen hielden mekaar goed in evenwicht, met kansen aan beide kanten. Het waren de bezoekers uit Brussel die echter aan het langste eind trokken. Anderlecht ging met 0-2 de rust in nadat Gillet op een vrije trap vrij kon koppen, en De Sutter met de hulp van Jovanovic er ook een in het mandje legde.

Paars-wit zakte na de rust te diep weg in de spreekwoordelijke zetel, en viel er pardoes uit toen Genk de aansluitingstreffer scoorde via Koulibaly. Genk bleef de druk opvoeren en Anderlecht kreeg de bal niet meer in eigen rangen. Een Genks doelpunt werd terecht afgekeurd nadat de bal uit de handen van Proto in doel werd getrapt, maar het was de zoveelste waarschuwing voor Anderlecht.

Niet veel later werd het Genkse enthousiasme dan toch beloond. Een goed ingevallen Glynor Plet scoorde met een prachtig doelpunt de gelijkmaker. Alles dus te herdoen voor Anderlecht, maar totaal uit het niets besloot een sterke Kanu op doel; zijn vluchtschot landde op de paal. De Sutter kon -uit buitenspel- de rebound binnentikken.

En nog was het niet voorbij. Na truitje-trek van Safari kon Genk er in de 91e minuut vanop de stip 3-3 van maken, maar Vossen zijn schot ging via de deklat over. De ingevallen Iakovenko gaf de overwinning wat meer glans en schoot de 2-4, niet onhoudbaar, voorbij Van Hout.

Anderlecht heeft nu 8 punten voorsprong op eerste achtervolger Zulte-Waregem, dat gisteren punten liet liggen in Bergen. Donderdag speelt RSCA zijn laatste match van 2012, thuis tegen Lierse. Als paars-wit wint behaalt het 30 op 30, na 10 opeenvolgende overwinningen.

Score: 2-4
Goal(s): 35' Gillet 0-1, 44' De Sutter 0-2, 61' Koulibaly 1-2, 77' Plet 2-2, 86' De Sutter 2-3, 90+3' Iakovenko 2-4

RC Genk: Van Hout, Fernandez, Koulibaly, Anele, Tshimanga, Hyland, Gorius (88' Kumordzi), Buffel, Joseph-Monrose (82' Vossen), Barda, De Ceulaer (72' Plet)
Anderlecht: Proto, Gillet, Kouyaté, Nuytinck, Safari, Biglia, Kljestan, Bruno, Jovanovic (87' Iakovenko), Kanu, De Sutter (90' Canesin)

Geel: 22' Kouyaté, 69' Proto, 90+1' Safari