Anderlecht mager bedeeld met gelijkspel

WOENSDAG, 5 DECEMBER 2012, 08:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is er niet in geslaagd om zich alsnog te plaatsen voor de Europa League. Terwijl Zenit met 0-1 won in Milaan, speelde het zelf 2-2 gelijk bij Malaga. Nochtans zat er veel meer in.


Malaga liet enkele basispionnen langs de kant, maar dit weerhield de Spanjaarden er niet van om furieus te starten. Iturra, Buonanotte en Weligton konden evenwel niet scoren. Na twintig minuten stak Anderlecht een eerste keer de neus aan het venster. Mbokani kopte een voorzet van Jovanovic strak naar doel, maar Kameni had een sublieme redding in huis.

Na deze kans kwam Anderlecht beter in de match. Bruno verzuimde eerste nog om te scoren, maar Safari deed dit niet veel later wel. Het doelpunt werd echter onterecht afgekeurd voor buitenspel van Mbokani. Vlak voor de pauze kreeg Anderlecht het deksel op de neus toen Duda alle tijd had om aan te leggen en de bal enig mooi in de kruising plaatste.

Lang stond deze score niet op het bord. Vijf minuten na de pauze ging Mbokani op doel af. Hij kon nog worden afgestopt, maar Jovanovic stifte de afvallende bal mooi over Kameni: 1-1. Diezelfde Jovanovic zag zijn tweede doelpunt op de paal stranden en aan de overkant kende Duda meer succes.

Na deze nieuwe voorsprong voor Malaga leek de match dood te bloeden, temeer omdat Zenit intussen zijn 0-1-voorsprong in Milaan kon vasthouden. Tot enkele minuten voor tijd Kljestan Mbokani vond en de Congolees de bordjes weer gelijk hing. In blessuretijd had Mbokani nog de winnende treffer aan de voet, maar Kameni redde met een knappe voetreflex.

Het bleef 2-2, waardoor Anderlecht deze campagne afsluit met vijf punten. Het wordt hiermee laatste in zijn poule, maar net als de voorbije matchen zat er ook tegen Malaga meer in. Anderlecht kan met een opgeheven hoofd Europa verlaten en zich richten op de dubbel in eigen land.

Score: 2-2
Goal(s): 45' Duda 1-0, 50' Jovanovic 1-1, 61' Duda 2-1, 90' Mbokani 2-2

Malaga:Kameni, Sanchez, Weligton (54' Gamez), Onyewu, Eliseu, Iturra, Toulalan (17' Camacho), Duda (80' Portillo), Iturra, Buonanotte, Seba, Santa Cruz
Anderlecht:Proto, Gillet, Deschacht, Kouyate, Safari, Biglia, Kljestan, Praet (75' De Sutter), Bruno, Jovanovic (86' Vargas), Mbokani

Geel: 8' Duda, 33' Kljestan, 63' Safari, 79' Mbokani
Rood: Geen

Scheidsrechter: Deniz Aytekin (Dui)
Stadion: Estadio La Rosaleda



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.