Anderlecht en De Sutter trekken lijn door

ZONDAG, 4 NOVEMBER 2012, 12:42 - Garrincha

Tegen KV Mechelen heeft Anderlecht zijn tweede ruime overwinning in vijf dagen behaald. Achter de Kazerne won het makkelijk met 1-4. Na de openingstreffer van Cheikhou Kouyaté scoorde Tom De Sutter een hattrick.

Tegen een gehavend KV Mechelen nam Anderlecht meteen het heft in handen en dit resulteerde in twee prima kansen in de eerste vijf minuten. Eerst trapte Praet van op de rand van de zestien meter op de paal en daarna schoof Bruno de bal voorlangs. De thuisploeg reageerde met een ver schot van Pedersen dat door Proto eenvoudig over getikt werd.

Op het half uur claimde De Sutter een strafschop nadat hij een te korte terugspeelbal van Enevoldsen oppikte en door De Storme werd neergehaald. Delferière liet echter doorspelen. Lang treurde Anderlecht echter niet. Jovanovic speelde mooi tussendoor naar Kouyaté en de verdediger werkte beheerst af.

Vijf minuten na de openingstreffer ontsnapte Anderlecht aan de gelijkmaker. Nuytinck kreeg achteraan ruzie met de bal en verspeelde hem aan Cordaro die het leer mooi over Proto lobte. De scheidsrechter had evenwel een fout gezien en keurde het doelpunt af. Anderlecht reageerde met een prima aanval, opgezet door Jovanovic. Die legde breed tot bij Bruno die in één tijd voorzette en De Sutter de 0-2 aanbood.

Na de pauze was de eerste kans voor Pedersen, die profiteerde van balverlies van Gillet. Proto moest al zijn kunnen tonen om de aansluitingstreffer te voorkomen. En net als voor de rust was het kort daarna aan de overkant wel raak en opnieuw was het De Sutter die scoorde. In twee keer werkte hij het leer voorbij Pacovski.

Na de 0-3 bloedde de partij dood en met name Kouyaté leek de concentratie soms even te verliezen. Op het uur kwam hij nog goed weg wanneer Pedersen een terugspeelbal van hem onderschept, maar onbegrijpelijk de bal voorlangs plaatst. Tien minuten voor tijd liet hij een bal van Proto knullig van zijn voet springen en nu miste Pedersen niet: 1-3.
gt;
Tussendoor hadden Biglia en Safari met lichte blessures het veld verlaten en het thuispubliek kreeg na de eerredder opnieuw hoop. Zo schreeuwde het om een strafschop toen Kljestan de bal vurig uit de voeten van Cordaro tackelde. Kort naarna knalde Diabang wild over en op de counter maakte De Sutter het helemaal af. Hij schoof zijn derde van de avond beheerst onder Pacovski tegen de netten.

Score: 1-4
Goal(s): 36' Kouyate 0-1, 44' en 52' De Sutter 0-2 en 0-3, 80' Pedersen 1-3, 92' De Sutter 1-4

KV Mechelen:Pacovski, Van Loo, Bateau (46' Van Damme), Van Hoevelen, Diabang, Henkens, Van Tricht (46' Iddi), Cordaro, Enevoldsen (88' Karahmet), Destorme, Pedersen
Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyate, Nuytinck, Safari (77' Odoi), Biglia (69' Kanu), Kljestan, Praet, Bruno, Jovanovic (62' Jakovenko) De Sutter

Geel: 64' Iddi, 71' Safari