Anderlecht walst over Gent met forfaitscore

DINSDAG, 30 OKTOBER 2012, 21:57 - Garrincha

Met een ruime overwinning tegen AA Gent heeft Anderlecht de kritiek van zich af gespeeld. De Sutter en Praet bezorgden paars-wit een 2-0 voorsprong halfweg. Na de pauze maakten De Sutter, Bruno en Iakovenko de forfaitscore vol.

Anderlecht begint aan de partij zonder de geblesseerde Kanu. Kouyaté en Biglia raakten wel fit. Ook Vargas staat aan de aftrap en hij zorgt voor het eerste gevaar. Doelman Padt laat zich echter niet verrassen door het voorzet-schot.

Vijf minuten later was het wel raak. Vargas zet De Sutter alleen voor doel en de spits faalde niet. Enkele minuten later stond het al 2-0. Nu was het Jovanovic die Praet in het straatje stuurde. De jonge middenvelder omspeelde doelman Padt en legde het leer simpel in doel. Gent blijkt intussen een makke tegenstander en Proto wordt enkel opgeschrikt wanneer een schot van Bruls op de paal belandt.

De tweede helft begint slecht voor Anderlecht wanneer Vargas zich blesseert en gewisseld moest worden. Bruno is zijn vervanger. Intussen controleert Anderlecht de partij en halverwege de tweede helft stelt De Sutter de overwinning veilig. Jovanovic geeft zijn tweede assist en De Sutter scoort zijn tweede doelpunt.

Gent lijkt nu helemaal klaar voor de slachtbank en komt goed weg wanneer een kopbal van Bruno van de lijn gered wordt. Het blijkt slechts uitstel. Enkele minuten later is de jonge spits er als de kippen bij om een voorzet van Deschacht volledig vrij in doel te glijden. Het laatste woord is voor invaller Iakovenko. Hij staat amper op het veld als Bruno hem de 5-0 aanbiedt.

Anderlecht eindigt de partij nog met z'n tienen nadat Deschacht zich blesseert. Coach Van den Brom wil bij deze stand geen risico nemen en sommeert de linksachter de laatste minuten van de kant te volgen.

Score: 5-0
Goals: 19' De Sutter 1-0, 23' Praet 2-0, 68' De Sutter 3-0, 74' Bruno 4-0, 82' Jakovenko 5-0

Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyate (78' Jakovenko), Nuytinck, Deschacht, Biglia (73' Wasilewski), Kljestan, Praet, Vargas (50' Bruno), Jovanovic, De Sutter
AA Gent:Padt, Rafinha, Melli, Nahayo, Wallace, Gecov, Foket (69' Van der Bruggen), Bruls (81' Arbitman), Mboyo, Remacle, Soumahoro (69' Eriksson)