Missers Anderlecht schenken Charleroi zege

ZONDAG, 28 OKTOBER 2012, 13:14 - Garrincha

Tegen Charleroi heeft Anderlecht zijn tweede competitienederlaag geleden. In het Zwarte Land verloor het met 2-0 na twee goals in geschenkverpakking. Nochtans had Anderlecht de kansen om de match in zijn voordeel te beslissen.

Door een gijzeling in de buurt van het stadion begon de wedstrijd met een uur vertraging. Na de midweekmatch in Sint-Petersburg gaf John van den Brom dertiger Jovanovic en Deschacht rust. Kouyaté viel uit tijdens de opwarming. Vargas, Molins en Wasilewski kwamen zo aan de aftrap.

Paars-wit startte gretig en al na twee minuten had Vargas de openingstreffer aan de voet. De Venezolaan werd door Molins knap alleen voor doel gezet, maar hij knalde wild over. Iets voorbij het kwartier kreeg Anderlecht een tweede grote kans. Een vrije trap van Molins vond de vrijstaande Gillet, maar die werd het zicht belemmerd door Kanu en kopte naast.

Ook na deze kans bleef Anderlecht druk zetten op de thuisdefensie, toch viel het doelpunt aan de overkant. Proto ging onder een voorzet van Milicevic door en Rossini kon vrij inkoppen aan de tweede paal. Onmiddellijk na het doelpunt probeerde Molins het nog met een schot van net buiten de zestien. Daarna zakte Anderlecht wat weg en zo ging de thuisploeg rusten met een 1-0-voorsprong.

Met Iakovenko en Jovanovic voor Kanu en Praet probeerde Van den Brom na de rust het tij te keren. Het tegendeel gebeurde echter: amper twee minuten was er afgetrapt toen Proto een bal tegen de borst van Wasilewski bokste en het leer zo in doel kaprioleerde. Tien minuten later ontsnapte paars-wit zelfs aan de 3-0 toen Kaya zich vlot voorbij Biglia dribbelde en op Proto schoot. Badibanga gleed weg toen hij de rebound wilde nemen.

Iets voorbij het uur kreeg De Sutter de kans om Anderlecht opnieuw in de wedstrijd te brengen. Vanop de kleine baklijn mocht hij aanleggen, maar hij keilde het leer over. Van den Brom reageerde prompt en bracht Bruno voor de onfortuinlijke spits. In de slotfase probeerde Iakovenko het nog enkele keren, maar ook hij raakte niet voorbij Mandanda. Anderlecht leed zo zijn tweede nederlaag in drie matchen.