Strafschop vloert Anderlecht

WOENSDAG, 24 OKTOBER 2012, 20:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook tegen een erg matig Zenit heeft Anderlecht in de Champions League niet kunnen winnen. In de eerste helft kreeg paars-wit nochtans twee prima kansen, maar het was Zenit dat na de rust via een strafschop de zege opeiste.


Van in het begin was duidelijk dat Zenit de crisis nog niet achter zich heeft gelaten. Na een een-twee met Praet trapte Jovanovic de eerste grote kans van de wedstrijd voorlangs. Op het halfuur kreeg paars-wit opnieuw een prima kans. Gillet kapte zich mooi vrij aan de rand van de kleine rechthoek, maar in plaats van te trappen legde hij af voor Jovanovic. Een verdediger van Zenit kon hierdoor ontzetten. De thuisploeg kon hier enkel een vrije trap van de verder onzichtbare Hulk tegenover stellen.

Na de pauze nam Zenit het commando over van Anderlecht, maar tot grote kansen leidde dit niet. Tot halverwege de tweede helft. Anderlecht liet zich verrassen bij een snel genomen vrije trap en Jovanovic nam Anjoekov bij de schouder. Die ging neer en strafschop voor Zenit. Kerzjakov miste niet. Met Iakovenko en Molins probeerde Anderlecht in de slotfase alsnog een punt te veroveren, maar dichter dan een deviatie van De Sutter die voorlangs ging, kwam het niet.

Score: 1-0
Goal(s): 72' Kerzjakov 1-0 (pen)

Zenit Sint-Petersburg:Malafejev, Anjoekov, Hubocan, Lombaerts, Criscito, Witsel, Semak (67' Zirjanov), Sjirokov (76' B.Alves), Fajzoelin (58' Bystrov), Kerzjakov, Hulk
Anderlecht:Proto, Wasilewski (83' Molins), Kouyate, Nuytinck, Deschacht, Biglia, Praet (74' Jakovenko), Gillet, Kanu, Jovanovic, De Sutter

Geel: 30' Fajzoelin, 52' Wasilewski, 72' Jovanovic, 79' Proto, 90+2' De Sutter
Rood:

Scheidsrechter: Ivan Bebek (Kro)
Stadion: Petrovski-stadion



anderlecht-online forum