Standard-RSCA andermaal schandvlek op Belgisch voetbal

ZONDAG, 7 OKTOBER 2012, 16:42 - Skyhawk

Anderlecht verloor op het veld van Standard met 2-1. In een andermaal schandalig duel, ging het thuispubliek volledig over de schreef. Er kan alleen maar gehoopt worden dat de partij nog eens wordt overgedaan op de groene tafel.

Anderlecht begon goed en scoorde ook al snel. Jovanovic duwde na 9 minuten een voorzet van Kanu in doel. Even later was De Sutter dichtbij de 2-0, maar Kawashima redde knap.

Een crimineel thuispubliek eiste toen een hoofdrol op. Bommen en vuurpijlen vlogen om Proto's oren en het zestienmetergebied werd in een mijnenveld herschapen. De bezoekers waren duidelijk aangeslagen en scheidsrechter Boucaut legde de match stil. De incompetentie van de arbiter werd als maar duidelijker toen de wedstrijd in een oorlog ontaardde. Standard profiteerde en stelde gelijk met een kopbal, al werd Kouyate duidelijk aangepakt op de voorzet van Van Damme. Wat later verdween ook een knal van buiten het strafschopgebied in doel en zo kwamen de Luikenaars 2-1 voor. Aan de overkant hadden ondertussen De Sutter en Biglia nog twee uitstekende kansen gemist.

Scheidsrechter Boucaut onderstreepte zijn eigen incompetentie nog eens door 7 seconden te laten overspelen terwijl de match minuten lang had stil gelegen... Ook daar zijn serieuze vraagtekens bij te plaatsen.

In de tweede helft tapte Standard uit het zelfde vechtlustige vaatje, hoewel Anderlecht wel weer in de match trachtte komen. De enige goede kans voor de bezoekers kwam er op penalty. Jovanovic werd foutief gestopt in de zestien, maar Mbokani miste de penalty ... alweer.

Goreux kreeg dan, eindelijk, verdiend rood maar ook tegen 10 man was Anderlecht onmondig. In het slot dropte Mbokani nog een bal op de deklat, maar het bleef 2-1.

De topper ontaardde dus alweer in een ronduit schandalige partij waarbij het onsportieve gedrag van de fans de match duidelijk beinvloedde. Heel voetbalminnend Belgie kan alleen maar hopen dat dit nog een serieus staartje krijgt. Een 0-5 forfaitscore zou niet meer dan logisch zijn...

Resultaat: 2-1
Doelpunten: 9' Jovanovic 0-1, 27' en 40' Bulot 1-1 en 2-1

Standard: Kawashima, Goreux, Ciman, Tavares (46' Kanu), Opare, Buyens, Vainqueur, Bulot, Gonzalez (25' Ajdarevic), Van Damme, Biton (70' Cisse)
Anderlecht: Proto, Gillet (75' Bruno), Kouyate, Nuytinck, Deschacht (74' Juhasz), Jakovenko, Biglia, Kanu, Jovanovic (64'Wasilewski), De Sutter, Mbokani

Geel: Gonzales, Van Damme, Goreux (2x), Proto, Gillet, Biglia
Rood: 67' Goreux (2x geel)

Scheidsrechter: Boucaut
Stadion: Sclessin